Ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό από τους Γερμανούς Tour Operators. >>>Ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό δίνουν οι Γερμανοί Tour Operators, όπως αυτό διεφάνη σήμερα, στην Αθήνα, στη διάρκεια του ετήσιου Workshop του κορυφαίου τουριστικού ειδησεογραφικού Οργανισμού της Ευρώπης FVW, εκδήλωση στην οποία συνδιοργανωτής ήταν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΞΕΕ).

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ελλάδας Γιάννης Ρέτσος εκτίμησε ότι φέτος οι αφίξεις των τουριστών προς την Ελλάδα θα κινηθούν πτωτικά, αλλά σε μονοψήφιο νούμερο, ενώ σε ό,τι αφορά τα έσοδα εκτίμησε ότι αυτά θα κλείσουν με πτώση 10%.

Αρνητικός παράγοντας για την εικόνα των κρατήσεων στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στις αγορές- δεξαμενές του ελληνικού τουρισμού (Γερμανία και Αγγλία), με τον πρόεδρο του ΞΕΕ Γιώργο Τσακίρη να επισημαίνει ότι η σημαντική αύξηση που παρατηρείται στις κρατήσεις από τη Ρωσία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντισταθμίσει τις απώλειες από τις κύριες αγορές.

Στην παρέμβασή του ο διευθυντής τoυ γερμανικού κολοσσού TUI AG, Γκούντερ Ίχλαου, στάθηκε και αυτός στην υστέρηση που παρατηρείται στις κρατήσεις για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο μάρκετιγκ για την περαιτέρω αύξηση των αφίξεων από τη γερμανική αγορά.

O πρόεδρος του ΞΕΕ, στην εναρκτήρια ομιλία του στο πλαίσιο του Workshop, κατέδειξε τη σπουδαιότητα που διαδραματίζει η γερμανική τουριστική αγορά στον ελληνικό τουρισμό, καθώς και την ανέλιξη της υποδομής φιλοξενίας της Ελλάδας τα τελευταία έτη. Επίσης, ο κ. Τσακίρης επισήμανε ότι οι Έλληνες διάκεινται φιλικά έναντι των Γερμανών και επιθυμούν την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη συγκεκριμένη αγορά.

Η σχετική πρωτοβουλία του ΞΕΕ εντάσσεται σε σχέδιο δράσης άμεσης απόδοσης για τον τουρισμό, επικεντρωμένο στις αγορές που παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στις κρατήσεις. Σημειώνεται ότι η Αθήνα επελέγη ως πόλη υποδοχής του Workshop, με σκοπό να δοθεί το μήνυμα στους προσκεκλημένους, αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες του FVW ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ελκυστική.