Τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η μείωση των διευθύνσεων κατά 30% (από 32 σε 22) και η κατάργηση τμημάτων. >>>


Επιπλέον, θα θεσμοθετηθούν δύο γενικές διευθύνσεις, οι προϊστάμενοι των οποίων θα επικουρούν τον γενικό γραμματέα του δήμου στο συντονισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών, ενώ θα καταργηθεί η έννοια της αντιδημαρχίας και οι αντιδήμαρχοι θα επικεντρώνονται στην παραγωγή πολιτικού έργου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε στην τοποθέτηση του ότι ο προηγούμενος Οργανισμός χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για την πρόσληψη ημετέρων, ενώ υπήρχε έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών. Πρόσθεσε, δε, ότι ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας δεν σημαίνει απόλυση εργαζόμενων.

Ο νέος Οργανισμός μετά την έγκριση δημοτικό συμβούλιο, θα προωθηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης προς έγκριση και θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, διαδικασία που θα χρειαστεί περίπου τρεις μήνες.
_______________________________________________________

από το www.agelioforos.gr