Πέντε συγκεντρώσεις κατά των μέτρων λιτότητας και αντίστοιχες πορείες στους δρόμους της πόλης, έγιναν σήμερα, Πρωτομαγιά, στη Θεσσαλονίκη. >>>


Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι πλησίαζαν τους 2.000. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο του Εργάτη έξω από το ΕΚΘ.



«Σήμερα τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων. Η ανεργία πλέον ξεπερνά το 32%, βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών, ενώ τα μέτρα είναι αναποτελεσματικά και αδιέξοδα. Οι εργαζόμενοι θα είναι εδώ και θα αγωνιστούν» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.



Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) συγκεντρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην παλιά θέση του μνημείου του Εργάτη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην πορεία πήραν μέρος πάνω από 5.000 άνθρωποι.



Στην Καμάρα συγκέντρωση διοργάνωσαν ανεξάρτητα πρωτοβάθμια εργατικά συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Εκεί ήταν περίπου 600 άτομα. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή, η πορεία αυτή χωρίστηκε στα δύο, με 200 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, να πηγαίνουν, μέσω των οδών Μητροπόλεως, Εθνικής Αμύνης και Νικολάου Γερμανού, στην οδό Αγγελάκη κι εκεί να καταλήγει η πορεία στο Συντριβάνι.



Στην πλατεία Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκαν περίπου 400 μέλη του ΚΚΕ μλ και ΜΛ ΚΚΕ.



Ξεχωριστή κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα ζαχαροπλαστεία Ble. 

Από το κατάστημα της εταιρίας που βρίσκεται στην περιοχή της Καμάρας πέρασε η πορεία που αφετηρία είχε την πλατεία απέναντι. Τρεις - τέσσερις νεαροί αποκόπηκαν από την πορεία και πέταξαν μπογιές στις βιτρίνες του καταστήματος κι έγραψαν συνθήματα. Αυτό ήταν και το μοναδικό "παρατράγουδο" των πέντε πορειών που οργανώθηκαν, για την Πρωτομαγιά, στη Θεσσαλονίκη.