Στην αντεπίθεση περνά το ΠΑΣΟΚ μετά τις χθεσινές διαρροές του ΣΕΒ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τη μετενέργεια. >>>Σε σχετική ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για μάσκες που έπεσαν και απαντά στις χθεσινές διαρροές "κύκλων του ΣΕΒ" ότι "ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δηλώσει δημόσια ότι η σκληρή θέση της τρόικας, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό, διαμορφώθηκε και υπό την πίεση ελληνικών εργοδοτικών και επιχειρηματικών κύκλων που, με τη βοήθεια των νομικών τους συμβούλων, πίεζαν προς την κατεύθυνση αυτή, με συναντήσεις και επαφές που είχαν απευθείας με την τρόικα.»  
Σημειώνει ότι "Ο κ. Βενιζέλος δεν είχε αναφερθεί ειδικά στον ΣΕΒ. Σήμερα, οι μάσκες έπεσαν και οι κύκλοι των διαρροών έχουν ονοματεπώνυμο. Οι 'Κύκλοι του ΣΕΒ', που είχαν προφανώς τη μύγα και μυγιάστηκαν και επιτέθηκαν χθες κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι ο ίδιος ο κ. Δασκαλόπουλος. 
Κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΕΒ ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει απροκάλυπτα στην προεκλογική αντιπαράθεση O κ. Δασκαλόπουλος, με τις κινήσεις του αυτές, αλλοιώνει το θεσμικό ρόλο του ΣΕΒ και επιτρέπει στον καθένα να κάνει τις υποθέσεις του για το τι γίνεται την περίοδο αυτή στη χώρα. O κατάλογος των επαφών και συζητήσεων, που είχαν παράγοντες της ελληνικής οικονομίας με στελέχη της τρόικας στην Αθήνα, είναι μακρύς και όχι κρυφός." 
Ξεχωριστή αναφορά στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ για το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου κάνει η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε 'γόνιμο αδιέξοδο'. και αναρωτιέται για ποιον ήταν γόνιμο το αποτέλεσμα των εκλογών "για ποια συμφέροντα;" 
Η κα Γεννηματά κλεινει την ανακοίνωσή της με τη δηκτική προτροπή στον κ. Δασκαλόπουλο εάν "θέλει να δείξει τα φιλεργατικά του αισθήματα, δεν έχει παρά να συστήσει στα μέλη του ΣΕΒ να μη μειώσουν τους μισθούς στις επιχειρήσεις τους και να συμφωνήσουν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο τη σύναψη ή την ανανέωση των κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα θέμα με τη λήξη της ισχύος των προηγούμενων συλλογικών συμβάσεων."