Δύο δωρεάν ξεναγήσεις, με θέμα «Το Ευ Ζην της παλιάς Θεσσαλονίκης», διοργανώνει για τις 20 και 27 Μαΐου 2012, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ξεναγών. >>>

Οι ξεναγήσεις θα ξεκινούν στις 10:00 και ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί η είσοδος της νέας προβλήτας, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, απέναντι από την Πλατεία Ελευθερίας.
Σε μία διαδρομή που θα καταλήξει στο Λευκό Πύργο, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σχετικά με τα ξενοδοχεία, τους κινηματογράφους, τους χώρους διασκέδασης, τα εστιατόρια, την παραδοσιακή κουζίνα και τις γαστρονομικές συνήθειες κοινοτήτων της πόλης, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από τον 19ο αιώνα έως τις μέρες μας.
Στη διάρκεια των ξεναγήσεων, θα γίνει στάση στο εστιατόριο «Από δυο χωριά», που λειτουργεί στην Πλατεία Ναυαρίνου και δοκιμή χαρακτηριστικών γεύσεων από τον Πόντο και την Κρήτη.
Το κάθε γκρουπ μπορεί να περιλαμβάνει έως και 70 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις θα είναι δυνατή κατόπιν δηλώσεων στα τηλεφωνικά νούμερα 2310280328 – 2310277641 - 2310280328 (Κα Ξεπαπαδάκη Μαρία).  Για την πρώτη ξενάγηση δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου, ενώ για την δεύτερη έως και τις 25 του ίδιου μήνα.