30χρονος ειδικός φρουρός και 46χρονος υπάλληλος του ΙΚΑ συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία.>>>
Σύμφωνα με την αστυνομία, ως συνδιαχειριστές ιστοσελίδας παρείχαν τη δυνατότητα σε χρήστες του διαδικτύου να «κατεβάζουν» ταινίες, video games και προγράμματα, οι δε ζημιές που έχουν υποστεί οι εταιρείες, στις οποίες ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα, ανέρχονται τουλάχιστον σε 15 εκατομμύρια ευρώ. Ο 30χρονος ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Αναλυτικά, η σύλληψη έγινε προχθές, 7 Μαΐου, το πρωί, στο Λαγονήσι και την Αθήνα, από αστυνομικούς της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε βάρος των δύο σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της υπηρεσίας, συνδιαχειρίζονταν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, με ηλεκτρονική διεύθυνση www.warezoula.com, μέσω της οποίας παρείχαν τη δυνατότητα σε απλούς χρήστες αλλά και εγγεγραμμένα μέλη, τα οποία πλήρωναν συνδρομή για το σκοπό αυτό, να «κατεβάζουν» (download) ψηφιακά αρχεία κινηματογραφικών ταινιών, video games και λογισμικού διαφόρων προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο ψηφιακής διερεύνησης της υπόθεσης, ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε νόμιμος εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας ΕΠΟΕ (Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων), την έκδοση διατάξεως για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω του διαδικτύου, αλλά και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δυο εμπλεκομένων προσώπων. Στα σπίτια τους βρέθηκαν δύο φορητοί Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ.