Η ιστορία του ηλεκτρισμού, από το 1900 ως σήμερα, από την εποχή με τους φανοστάτες της ασετιλίνης ως το σήμερα με τις λάμπες ομίχλης στις κεντρικές οδούς, ζωντανεύει σήμερα στην Αίθουσα Συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης: >>>

Στις 7 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου των Ηλεκτρικών Εταιριών Θεσσαλονίκης, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η κοινή ιστορική διαδρομή των Ηλεκτρικών Εταιρειών και της πόλης από το 1900 έως σήμερα. 
Η παρουσίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.», 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε. / Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης. 
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: - Παρουσίαση του «Αρχείου των πρώτων Ηλεκτρικών Εταιρειών της Θεσσαλονίκης μέχρι την ίδρυση της ΔΕΗ (1908-1953)» από την αρχειονόμο Φλώρα Αναστασίου, το οποίο αποτελεί σήμερα το πρώτο τμήμα του Ιστορικού Αρχείου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./ΔΠΜ-Θ. 
Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από την προβολή ιστορικών και φωτογραφικών ντοκουμέντων και βιντεοσκοπημένων μαρτυριών παλιών συνταξιούχων.