"Αν κάτι προσφέραμε στη χώρα, παρά την οργή και την αγανάκτηση, την ανεργία και την ύφεση που ξεκίνησε το 2007 και όχι το 2010, είναι ότι αποτρέψαμε αυτήν την εικόνα και δεν βιώνει η χώρα αυτή την κόλαση". >>>Με αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να συμπυκνώσει το νόημα της προεκλογικής του εκστρατείας. Σε ομιλία του στη Ν. Ιωνία, είπε χαρακτηριστικά πως "διαβάζοντας αντίστροφα" την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, επιβεβαιώθηκε πως η τραγική κατάσταση που περιγράφεται σε περίπτωση αν η χώρα φύγει από το ευρώ, έχει ως τώρα αποδευχθεί.

"Η χώρα δεν θα γυρίσει στην "αγαπημένη" μας δραχμή, αλλά σε μια πληθωριστική δραχμή της ανεργίας και της ύφεσης. Είναι μια ζοφερή κατάσταση που κανείς δεν θέλει να ζήσει και πιστεύω ότι ο λαός θα κάνει επιλογές που θα αποτρέψουν να βρεθούμε σε τέτοια κατάσταση", συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτή η έκθεση προκάλεσε την αντίδραση "κάποιου κόμματος" και διερωτήθηκε "γιατί". "Έχει κανείς τη μύγα για να μυγιαστεί;", είπε και πρόσθεσε σκωπτικά: "Αφού όλοι είμαστε υπέρ της Ευρώπης".