Ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα, την τιμή και την προσβασιμότητα του φαρμάκου στη χώρα μας προσφέρει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φαρμακολογίας το οποίο αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 20 Μαΐου 2012, στη Θεσσαλονίκη. >>>


Το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας θεωρεί ότι οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα και οι οποίες απειλούν άμεσα πλέον την ίδια τη βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας καθιστούν επιτακτική μια τέτοια συζήτηση στα πλαίσια της αναζήτησης, εφαρμογής και στήριξης μιας ορθολογιστικής και κατά το δυνατόν προσαρμοσμένης στις ανάγκες της εποχής εθνικής πολιτικής φαρμάκου. Έτσι, οργανώνει στο πλαίσιο του συνεδρίου διαλέξεις και στρογγυλές τράπεζες με θέματα όπως, Έρευνα και Ανάπτυξη Φαρμάκου, Οικονομικά Υγείας και Φαρμάκων και Τεκμηριωμένη Φαρμακοθεραπεία.

 Επιπλέον, το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό, όπως πάντα, στη παρουσίαση εργασιών και τη συζήτηση νέων δεδομένων από όλες τις περιοχές της Φαρμακολογίας. Οι περιλήψεις των εργασιών που θα γίνουν δεκτές θα δημοσιευτούν στο περιοδικό Hippokratia (pubmed, scopus, impact factor  2010 = 0,660).

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φαρμακολογίας φιλοξενείται στο ξενοδοχείο GrandHotel, Μοναστηρίου 35, στην Θεσσαλονίκη.