Όταν ο κλοιός της δικαιοσύνης είχε αρχίσει να σφίγγει γύρω τους, το ζεύγος Τσοχατζόπουλου-Σταμάτη φαίνεται να κάνει ενέργειες για να την αντιμετωπίσει. >>>Στο αρχείο του πρώην υπουργού βρέθηκε επιστολή της Βίκυς Σταμάτη, με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου του 2011 με την οποία ζητά το κλείσιμο τραπεζικού της λογαριασμού στη Γιου Μπι Ες και τη μεταφορά του υπολοίπου των χρημάτων σε ελληνική τράπεζα.
Παράλληλα δέκα ημέρες νωρίτερα η Βίκυ Σταμάτη είχε ζητήσει τη μεταφορά χρηματικού ποσού σε λογαριασμό δικηγορικής εταιρίας στο Αμβούργο, προφανώς γιατί το ζευγάρι αναζητούσε νομικές συμβουλές σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Ευρώπης. Σε άλλο χειρόγραφο, ο Ακης Τσοχατζόπουλος φέρεται να εκφράζει τους φόβους του για την άρση του τραπεζικού απορρήτου εμπλεκομένων εταιριών. Με αφορμή ποια και πότε δραστηριότητα των εταιριών μπορεί να προκύψουν ερωτηματικά και ανάγκη να ανοίξουν οι λογαριασμοί των εταιριών; 
Για την οφ σορ εταιρία BlueBell που ο πρώην υπουργός είχε αρνηθεί πως έχει οποιαδήποτε σχέση, στο αρχείο του βρέθηκε οργανόγραμμα της εταιρίας.Οπως αναφέρει : «Δεν φαίνεται ευθεία ανάμιξη της Bluebell στα ΤΟΡ Μ1». 
Την ίδια ώρα η η σύζυγός του συνέχιζε τα πολυδάπανα ταξίδια της. Τον Ιούνιο του 2008 για διαμονή 3 ημερών σε ξενοδοχείο της Κων/πολης πλήρωσε 17.925 ευρώ.  
Ανάμεσα στα χιλιάδες έγγραφα που κατασχέθηκαν στο γραφείο και το σπίτι του πρώην υπουργού, βρέθηκε και εμπιστευτική έκθεση του Σώματος Δίωξης Οικονομικου Εγκλήματος που απευθυνόταν στην επιτροπή της Βουλής. 
Από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της υπεράκτιας Τορκάσο, είχαν προκύψει εμβάσματα εκατομμυρίων δολαρίων από την τράπεζα Μόργκαν Στάνλει. Στο τέλος του εμπιστευτικού εγγράφου υπάρχει η χειρόγραφη σημείωση. ΦΡΟΣΩ ΜΙΛΗΣΕ ΣΔΟΕ , όνομα που μάλλον παραπέμπει στην Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου.