"Οι δεκαοκτώ προτάσεις του κ. Σαμαρά αποτελούν 18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου" δηλώνει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ . >>>
"Ο κ.Σαμαράς επαναλαμβάνει τους εκβιασμούς των δανειστών, διανθισμένους με ένα διχαστικό λόγο προηγούμενων δεκαετιών, αντίστοιχους μιας δύναμης που έχει αποδεδειγμένα αποτύχει προ πολλού".
"Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης είναι η ανατροπή των μνημονίων και η αναδιαπραγμάτευση του χρέους και όχι οι αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες που με τη ΝΔ κυβέρνηση θα μετατραπούν σε νέες απολύσεις, νέους φόρους για τους εργαζόμενους και μεγαλύτερη φοροασυλία για τους πλούσιους, νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όπως έχουν δεσμευτεί εξάλλου τόσο ο κ.Σαμαράς, όσο και ο κ.Βενιζέλος.
Το μήνυμα που στάλθηκε στις 6 Μάη και θα επανεπιβεβαιωθεί στις προσεχείς εκλογές είναι η οριστική καταδίκη των κατεδαφιστικών πολιτικών του μνημονίου".
Και καταλήγει: "Αυτό που επί της ουσίας απομακρύνει την Ελλάδα από την ευρωζώνη είναι η υποταγή στις επιταγές του κεφαλαίου και των δανειστών".