Το θρυλικό συγκρότημα «Queen» αποφάσισε να παίξει το παιχνίδι της "ψηφιακής ανάστασης". Με ψηφιακή αναπαράσταση ολογράμματος, θα εμφανίσουν και πάλι, στη σκηνή  τον Φρέντι Μέρκιουρι, ενώ η φωνή του θα ακούγεται από πλέι μπακ. >>>


Η τεχνική χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα στην εμφάνιση του ράπερ Tupac στη σκηνή, κάτι που εκνεύρισε τους Queen, οι οποίοι σχεδίαζαν την ψηφιακή αναπαράσταση του νεκρού -εδώ και χρόνια- τραγουδιστή τους, για καιρό. Πλέον, τα εναπομείναντα μέλη του γκρουπ επιμένουν ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ολόγραμμα για να φέρουν πίσω στη σκηνή τον Freddie Mercury, αλλά περιγράφουν το αποτέλεσμα ως «οφθαλμαπάτη».

Σύμφωνα με τον κιθαρίστα των Queen, Brian May, το συγκρότημα σκεφτόταν αυτή την ιδέα εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. «Είναι λίγο ατυχές ότι έκαναν αυτό το πράγμα με τον Tupac, καθώς εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τον Freddie να εμφανιστεί στη σκηνή εδώ και αρκετό καιρό», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πρόσφατη εμφάνιση του νεκρού ράπερ στο μουσικό φεστιβάλ Coachella.

Οι ομάδες που βρίσκονταν πίσω από την εμφάνιση του Tupac στη σκηνή, χρησιμοποίησαν μια τεχνική προβολής, η οποία είναι ευρέως γνωστή ως «ολόγραμμα», παρόλο που στην πραγματικότητα επρόκειτο για μία δισδιάστατη εικόνα(δείτε τον νεκρό Tupac στο βίντεο που ακολουθεί).



Θαυμαστές και διασημότητες έπλεκαν εγκώμια για την τεχνολογία στο Twitter.

Η ψηφιακή ανάσταση του Freddie Mercury είναι μια εξέλιξη που σίγουρα προκαλεί έκπληξη, καθώς, σύμφωνα με τα όσα δήλωνε τον περασμένο μήνα ο ντράμερ Roger Taylor, δεν ήθελε να εμφανιστεί στη σκηνή με το ολόγραμμα του αγαπητού του φίλου. «Θέλω τον αληθινό Freddie και όχι κάποιο ολόγραμμά του, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα βγαίνει καταπληκτικό όταν χρησιμοποιείται σωστά», είχε δηλώσει.

Οι Queen σχεδιάζουν να παρουσιάσουν την οφθαλμαπάτη του Mercury στις 14 Μαΐου, στη 10η επέτειο του μιούζικάλ τους «We Will Rock You», το οποίο παίζεται αυτή τη στιγμή στο West End του Λονδίνου.

Κι επειδή κι εμείς προτιμούμε τον Μέρκιουρι όπως ήταν κι όχι σε ψηφιακή αναπαράσταση, σας προσφέρουμε ένα video των παλιών καλών Queen.