Να φτιάξουμε δίλεπτα φιλμάκια για τη Θεσσαλονίκη μας προσκαλεί το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και το Thermaikos Film Festival με αφορμή τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας από τους Τούρκους. >>>


«Γιορτάζουμε, δημιουργώντας! Η κεντρική ιδέα, το θεματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούμε τους καλλιτέχνες - ερασιτέχνες και επαγγελματίες, Έλληνες και ξένους - να συμμετάσχουν είναι “A film for Thessaloniki – Thessaloniki in light and darkness”, σε στενή συνάφεια με το φετινό σλόγκαν του 5ου International Thermaikos Film Festival “Lights on!”.

Οι δημιουργοί θα έχουν περιθώριο ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης και ερμηνείας του παραπάνω concept, με φιλμάκια που θα αποτυπώνουν την ιδιαίτερη ματιά τους και θα έχουν το δικό τους τίτλο», αναφέρουν οι διοργανωτές.

H συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα φιλμάκια που θα επιλεγούν από την επιτροπή του Φεστιβάλ θα προβληθούν σε ειδική θεματική κατηγορία τη βραδιά του Φεστιβάλ (αρχές Νοεμβρίου). Το καλύτερο φιλμ θα λάβει ειδικό βραβείο από την επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες: Ανδρονίκη Ράπτη, Ευαγγελία Παράσχου, Πολυξένη Ζαπτιέ, 23923.30363-4, poltherm@gmail.com, αλλά και στο http://thermaikosfilmfestival.wordpress.com.