Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου η σημερινή και μια σειρά εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη. Δείτε, πιο κάτω, ποιες εκδηλώσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε, σήμερα, στο νομό Θεσσαλονίκης: >>>


  • Στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στις 9.30 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων. Στις 11.00 π.μ. θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονος και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του προσφυγικού Ελληνισμού. Αύριο στις 10.00 π.μ. θα ψαλλεί δοξολογία στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας και στις 10.45 π.μ. θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο Πόντιου Παπά και Δάσκαλου (πλατεία Αγίας Σοφίας).
  • Σήμερα από τις 08:00 π.μ. - 16:00μ.μ. θα γίνουν εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης λόγω τοποθέτησης δικλείδων και επισκευής αφανών διαρροών στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ με Μακεδονίας και Φλέμινγκ με Κωνσταντινουπόλεως στο δήμο Θεσσαλονίκης. Θα σημειωθούν προβλήματα υδροδότησης στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, 28ης Οκτωβρίου, Δελφών, Φλέμινγκ και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης από τις 09:00 π.μ. - 16:00 μ.μ. θα γίνουν εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης λόγω ακύρωσης παλιού δικτύου στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου με Λοχαγού Ντουρμά στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Θα δημιουργηθούν προβλήματα υδροδότησης στις οδούς Γεννηματά, σε τμήμα των Χαλκίδη - Κανάκη (από Χαλκίδη έως Ντουρμά από αριστερά), στις Ζωοδόχου Πηγής, Θρασυβούλου, Κολοκοτρώνη και σε όλες τις παρακείμενες οδούς του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.
  • 14o Διεθνές Συμπόσιο EWODOR για την εξάρτηση και τον ποινικό σωφρονισμό οργανώνεται στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
  • Διεθνές συνέδριο με θέμα «Επιστήμη υπό τη θρησκεία» φιλοξενείται στο κτίριο του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., στις αίθουσες 211 και 112
  • Διεθνές συνέδριο με θέμα «Σταυροδρόμι γλωσσών & πολιτισμών: ελληνο-αλβανική επαφή» φιλοξενείται στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το συνέδριο διοργανώνουν η Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ, η ομάδα «Πολύδρομο», ο Σύλλογος Αλβανών μεταναστών «Μητέρα Τερέζα» και το Εργαστήριο Μελέτης Διδασκαλίας και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Στις 8 π.μ., επιχείρηση καθαριότητας που διοργανώνει ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και το τμήμα εθελοντισμού. Η εκδήλωση αρχίζει από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων (Βενιζέλου και Πανταζοπούλου), από τον ιερό ναό  της Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη και από τον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου. Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα συμμετέχουν δημότες, μαθητές, φορείς και αθλητικοί – πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.
  • Στις 9.30 π.μ., αρχίζει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φαρμακολογίας, στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace», που θα διαρκέσει ως και αύριο.
  • Στις 10 π.μ., αρχίζει η διανομή ελαιόλαδου στο δήμο Θερμαϊκού για τους δημότες που το έχουν παραγγείλει από το «Φυλαίος» Λακωνίας. Η διανομή θα γίνει στην Περαία, γωνία Ανθέων και Μηδείας ως τις 13:30.
  • Στις 10 πμ.μ., αρχίζει ο 2ος Μαραθώνιος Παραμυθιού στο δήμο Χαλκηδόνας, στην αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας, που θα διαρκέσει όλη μέρα
  • Στις 10 π.μ. αρχίζει η ημερίδα Αθλητισμού, στο αθλητικό Κέντρο Χ.Α.Ν.Θ. «Μίμης Τσικίνας».
  • Στις 10 π.μ., η ΧΕΝ Χαριλάου και πιο συγκεκριμένα η Ομάδα Περιβάλλοντος διοργανώνει παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και όχι μόνο, σήμερα (10.00 π.μ. - 8.00 μ.μ.) και αύριο (10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ). Με ένα ευρώ μπορείτε να βρείτε ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, βιβλία, παιχνίδια, cd, dvd και διακοσμητικά είδη, όλα σε καλή κατάσταση.  Τα είδη που θα περισσέψουν  θα δοθούν στο σύλλογο πολυτέκνων «Οι ΄Αγιοι Πάντες». 
  • Στη 1.20 μ.μ., Διημερίδα με θέμα «Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Ειδική Αγωγή» από την Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών, φιλοξενείται στην αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27 - 2ος όροφος(σήμερα και αύριο). Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η ΑΜΥΜΩΝΗ» και «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» συμμετέχουν παρουσιάζοντας μέρος των προγραμμάτων τους, σήμερα, στις 13.20.
  • Στις 5 μ.μ. αρχίζει το 6ο Ανοιχτό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι πραγματοποιείται. Το πρωτάθλημα διοργανώνει η 4η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται στο 21ο δημοτικό σχολείο (συγκρότημα Μαναβή) στη συμβολή των οδών Τσέλιου και Τσιαπάνου. 
  • Στις 6 μ.μ., ο δήμος Κορδελιού -Ευόσμου και το τμήμα Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν διήμερο Λαϊκών Αγώνων Δεξιοτεχνίας Ποδηλάτου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.00 στην πλατεία Ευόσμου και αύριο στις 11 π.μ., στον πεζόδρομο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Ελευθέριο Κορδελιό.
  • Στις 6 μ.μ., σειρά μαθημάτων για το LibreOffice από την «Ένωση Ελλήνων Φίλων και Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα» GreekLUG γίνονται στο Δημοτικό Κέντρο Πληροφορικής και Ελεύθερου Λογισμικού, στην Πυλαία, κάθε Σάββατο στις 18.00, με έναρξη από σήμερα 19 Μαΐου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους δημότες, αλλά ιδιαιτέρως σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στων οποίων τους υπολογιστές έχει ήδη εγκατασταθεί το LibreOffice.
  • Στις 7 μ.μ., τιμητική συναυλία στη μνήμη του αειμνήστου συνθέτη, πιανίστα και αρχιμουσικού Νίκου Αστρινίδη διοργανώνει το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Μουσικής του δήμου Θεσσαλονίκης (απέναντι από την κεντρική είσοδο του λιμανιού). Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Στις 9 μ.μ., οι «Guitar Heroes» στο δήμο Θερμαϊκού, τραγουδούν στο θέατρο ΚΑΠΠΑ, στην Περαία.