Το ποδήλατο προωθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Διαθέτει καθημερινά 60 ποδήλατα(το... πάρκινγκ ποδηλάτων βρίσκεται μπροστά από την Κεντρική Βιβλιοθήκη), για να τα χρησιμοποιούν φοιτητές, διδάσκοντες και υπάλληλοι, για τις μετακινήσεις τους. >>>

Μάλιστα, την Πέμπτη 10 Μαΐου, το ΑΠΘ οργανώνει ανοιχτή ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που δημιούργησε για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, εντός και εκτός κάμπους. Στην ποδηλατοδρομία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και ενδιαφερόμενοι με τα δικά τους ποδήλατα.

Για τη χρήση των ποδηλάτων είναι αναγκαία η καταβολή συμβολικού αντιτίμου. Πάντως, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του συστήματος (έως την Κυριακή 13 Μαΐου) τα ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα δωρεάν τις πρωινές ώρες (9:00 - 13:00).

Στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων θα εργάζονται 10 φοιτητές σε θέσεις μερικής απασχόλησης. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση και την επέκταση του συστήματος.