Σε… φύλακες αγγέλους για το Σέιχ Σου έχουν μετατραπεί οι εθελοντές Θεσσαλονικείς που αναλαμβάνουν και φέτος την περιφρούρησή του.  Όπως τονίστηκε είναι σε ετοιμότητα από >>>
την 1η Μαίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου ώστε να μην κινδυνέψει ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου της Θεσσαλονίκης.
Οι εθελοντές σε 24ωρη βάση θα φροντίζουν για την προστασία του περιαστικού δάσους και εάν αντιληφθούν κάτι ύποπτο θα σημάνουν την κινητοποίηση των αρχών. 
«Σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο και τη γενικότερη αδιαφορία ξεχωρίζει ο εθελοντής, ο οποίος είναι έτοιμος να προσφέρει για το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον», δήλωσε σχετικά ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Στέλιος Λιακόπουλος. 
Μάλιστα στην προσπάθεια να ενισχυθεί ο αριθμός των εθελοντών θα γίνει καμπάνια ενημέρωσης, ενώ αναμένονται τα κονδύλια της ΣΑΤΑ για την αντιπυρική προστασία των δασικών εκτάσεων και την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων. Άλλωστε οι αρμόδιοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι περσινές πυρκαγιές στο Σέιχ Σου, καθώς οι φωτιές σβήστηκαν άμεσα και δεν υπήρξαν μεγάλες απώλειες δασικών εκτάσεων.