Κυβέρνηση «εδώ και τώρα» ζητούν οι διοικήσεις του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒ) και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομία δεν μπορεί να περιμένει ούτε μία ημέρα παραπάνω. >>>


«Οι διερευνητικές εντολές που έλαβαν τα τρία πρώτα κόμματα της Βουλής για το σχηματισμό κυβέρνησης έχουν εξελιχθεί σε παιχνίδια τρόμου. Δεν μπορεί η τύχη της χώρας να κρέμεται από τις διαθέσεις του κάθε τυχοδιώκτη πολιτικού που βάζει πάνω από όλα τα μικροκομματικά του συμφέροντα.» υποστηρίζει το ΒΕΘ σε ανακοίνωσή του.

Ακόμη και αυτήν την κρίσιμη ώρα, τονίζει η διοίκηση του ΒΕΘ οι πολιτικοί δεν έλαβαν το μήνυμα της κάλπης.

«Τα χρονικά περιθώρια είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να αναλάβει την τύχη της χώρας μία κυβέρνηση συνεργασίας, με στόχους τη διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την διαπραγμάτευση για τη βελτίωση των όρων του μνημονίου» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. 

«Να βγάλουν τα γυαλιά της μυωπίας και να δουν το πραγματικό πρόβλημα», καλεί τους Ελληνες πολιτικούς η διοίκηση του ΣΕΒΕ και προσθέτει: «ο σχηματισμός μιας μακρόπνοης σταθερής κυβέρνησης, που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και θα την οδηγήσει στην πραγματική ανάπτυξη είναι πρωτεύον καθήκον όλων των κομμάτων. Η οικονομία δεν μπορεί να περιμένει ούτε μια μέρα. Ο μη σχηματισμός κυβέρνησης δίνει λάθος μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, απειλώντας την κοινωνική συνοχή, αλλά κυρίως προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας, καθώς δηλώνει ότι δεν υπάρχει μια σταθερότητα στη χώρα για να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα»