Ο κ. Καμμένος μίλησε για «τσουνάμι» των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τους τραπεζίτες τελείωσαν. Παράλληλα επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. >>>
Την πρόθεσή του να καταθέσει τις προγραμματικές του θέσεις στη Βουλή και να περιμένει την απόφαση των βουλευτών, εξέφρασε ο πρόεδρος του κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του πριν από λίγο.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία χαρακτήρισε «δοσίλογους» ενώ δεν απέκλεισε τη συνεργασία με βουλευτές αυτών των δυο κομμάτων που πιθανόν να διαφωνούν με τις ηγεσίες τους, όπως υποστήριξε.

Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού» αλλά είπε ότι προτίθεται να συμμετάσχει σε «κυβέρνηση εθνικού σκοπού».

«Άλλαξε η μεταπολίτευση, είναι μειοψηφία τα πρώην μεγάλα κόμματα που στηρίχθηκαν σε προεκλογικό χρήμα, σε πλαστογραφίες και σε επιθέσεις κάτω από τη μέση» είπε ο κ. Καμμένος.

Υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού που υπηρετούν τραπεζίτες και είναι παρελθόν, και τόνισε ότι η χώρα μας χρειάζεται «κυβέρνηση εθνικού σκοπού».

«Καταθέσαμε προτάσεις. Όποιοι τις αποδέχονται να έρθουν. Δεν συνεργαζόμαστε με δοσίλογους» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα «με το οποίο έχουμε έχουμε κοινές θέσεις στα οικονομικά, διαφωνούμε όμως στα εθνικά θέματα, τη λαθρομετανάστευση και τα ελληνοτουρκικά. Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν ή όχι ένα πρόγραμμα που θα καταθέσουμε» είπε ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς παίρνουν εντολές από τους κ.κ. Ράιχεμπαχ, Φούχτελ και Σόιμπλε». «Οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού τελείωσαν σήμερα τη νύχτα» είπε ο κ. Καμμένος και κατέληξε απορρίπτοντας κατηγορηματικά τη συναίνεσή του σε κυβέρνηση τεχνοκρατών, λέγοντας: «Ποια κυβέρνηση τεχνοκρατών; Τους τεχνοκράτες τους διορίζουν οι τραπεζίτες όχι ο λαός».