Η επόμενη δόση του δανείου στην Ελλάδα θα εκταμιευτεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. >>>Αυτό τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο Αυστριακός πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Βίλχελμ Μόλτερερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ», σημειώνοντας πως οι δόσεις που θα ακολουθήσουν θα εξαρτηθούν ωστόσο από τη στάση της νέας κυβέρνησης απέναντι στις δεσμεύσεις της χώρας.

Ο κ. Μόλτερερ, επισημαίνοντας πως το μήνυμα που στέλνουν οι Έλληνες είναι ότι πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές και ότι θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως οι Έλληνες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, αλλά στο τέλος θα πρέπει να προχωρήσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή, τονίζει χαρακτηριστικά: «Ναι στην επίδειξη αλληλεγγύης, αλλά δεν είναι μονόδρομος».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αναφέρει πως αυτή στηρίζει με μια σειρά σημαντικών οικονομικών προγραμμάτων την Ελλάδα και προτίθεται να συνεχίσει να τη στηρίζει, μια και, όπως λέει, η χώρα δεν έχει καμία προοπτική χωρίς ανάπτυξη, ενώ στο ερώτημα αν η Ευρωζώνη θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε μια έξοδο της Ελλάδας, παρατηρεί ότι στόχος της Ευρωζώνης είναι να διαπραγματεύεται την ένταξη και όχι την αποχώρηση χωρών-μελών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι όμως σαφές ότι πλέον δίνεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή στο αν τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη Νομισματική Ένωση.