Λέτε να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι περίεργο. Συγκεντρώνει τα πάντα. Κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς πρεσβεύει. Όπως δηλαδή η ελληνική Βουλή, η προηγούμενη.>>>

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όπου όλοι εξαγνίζονται. Πρώην ΠΑΣΟΚοι, δεξιοί με τύψεις, ΚΟΥΚΟΥετζίδες που θέλουν πιο σύγχρονο προφίλ, κάποιοι από εδώ, κάποιοι από εκεί, και κυρίως άνθρωποι σε απόγνωση. Το θέμα είναι, ακόμη και αν βγει δεύτερο το κόμμα-συνονθύλευμα, θα μπορέσει ο αρχηγός του να μετριάσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, να αρθεί των περιστάσεων, να κόψει το υφάκι και να πιάσει πραγματικά δουλειά και όχι σε επίπεδο εντυπωσιασμού; Γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από σοβαρότητα.

Τώρα για τους άλλους, καλά να πάθουν. Τους δύο βασικούς, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να «φαν» τους προκατόχους τους στην ηγεσία του κόμματος.

Οι μικροί καλώς έγιναν μεγάλοι; Θα δείξει η ιστορία, ελπίζω όχι η νεκροψία της Ελλάδας.

Δεν είμαι ΚΚΕ, αλλά ελπίζω η Αλέκα και οι «σύντροφοι» να προσπαθήσουν να κάμουν τη ζωή μας πιο εύκολη και όχι πιο δύσκολη. Οι αγώνες πρέπει να έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο. Ο λαός είναι πολύ γενική έννοια, και αυτή η αντιμετώπιση μπορεί να ξεχνάει τον καθένα μας.

Και έχουμε και την καινούρια πινελιά. Τη Χρυσή Αυγή. Χρυσαυγίτες, η αυγή είναι από μόνη της τόσο όμορφη, με την πλήρη έννοια του επιθέτου, που δεν σας ταιριάζει. Το χρυσή σας πηγαίνει. Όχι όμως και η αυγή. Αφήστε την γιαυτούς που πιστεύουν στη ζωή.

Σε τελική ανάλυση. Επανέρχομαι στον τίτλο «Καλά να πάθουν» αρκεί να μην το πάθουμε όλοι μας.

Μαρία Ναλτσατζιάδου