Προς γενική συνέλευση και εκλογές βαδίζει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης. Μόνον που, λίγες μέρες πριν τη συνέλευση (θα γίνει το Σάββατο 19 Μαΐου 2012) ένα μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής διαφοροποιήθηκε από τη σύνταξη του οικονομικού απολογισμού. >>>


Το μέλος που διαφοροποιήθηκε είναι η Μαρίνα Μεϊντάνη (εκλέγεται με την παράταξη Ασύνταχτος Τύπος), η οποία δικαιολόγησε την απόφασή της με ένα σύντομο σημείωμα τεσσάρων θέσεων. Να τι αναφέρει στο σημείωμά της:


Διαφωνώ με το πνεύμα και τη δομή της έκθεσης της ΕΕ όσο και με την επιλογή των επισημάνσεων, καθώς αυτές κινούνται σε κατεύθυνση απλώς ελέγχου διαχειριστικής λογικής. 
  1. Αυτές τις ημέρες της γενικευμένης εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, περιλαμβανομένων των δημοσιογράφων που βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου ισοπέδωση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας, δεν μπορεί στην ετήσια γ.σ. των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ να κατατίθενται εκθέσεις διαχειριστικής λογικής.
  1. Δεν μπορεί να μετακυλύουμε και να αναπαράγουμε τη λογιστική λογική με επιλεκτικές αναφορές σε έξοδα – δαπάνες κλπ, όταν γύρω μας καταρρέει το όλο σύστημα.
  1. Όλος ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να κινείται στην κατεύθυνση: ενίσχυσης ανέργων,  ενίσχυσης όσων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και όσων βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αδήλωτη μαύρη εργασία, όπως και της δράσης και των απεργιακών κινητοποιήσεων των σωματείων μας προς την κατεύθυνση διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.
  1. Έσχατο αλλά όχι τελευταίο: δεν μπορεί να μη γίνεται μνεία στην αδυναμία πολλών συναδέλφων μελών της Ένωσης μας να ανταποκριθούν ακόμη και σε αυτή την καταβολή της ετήσιας συνδρομής και να μην προτείνεται στο δ.σ. η λήψη σχετικής απόφασης.

Εκτιμώ συνοψίζοντας, ότι η γενικότερη οικονομική διαχείριση θα πρέπει να στοχεύει στην ενίσχυση των συναδέλφων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση, όπως και στην ενίσχυση των δράσεων του σωματείου μας για την αντιμετώπιση της εργασιακής λαίλαπας, κυβερνητικής και εργοδοτικής.