Σε σύντομο μήνυμα που απηύθυνε από την τηλεόραση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Έλληνες εξέφρασε τις ενστάσεις του επί της διαδικασίας των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς. >>>Ο τεμαχισμένος διάλογος δεν βοηθά στη διαφάνεια, παρατήρησε ο κ.Καμμένος, σχολιάζοντας την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να δεχθεί -αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα- έναν-έναν τους τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων (τον ίδιο τον κ. Καμμένο, την κ. Παπαρήγα, τον κ. Μιχαλολιάκο και τον κ. Κουβέλη).

«Κύρια αιτία της ακυβερνησίας είναι η ασυνεννοησία των πολιτικών δυνάμεων και η παρερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω και ζητώ στο τέλος της διαδικασίας να υπάρξει τραπέζι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητηθούν με τους αρμόδιους φορείς το οικονομικό ζήτημα και θέματα εθνικής ασφάλειας. Είναι απαράδεκτο οι πολιτικοί αρχηγοί να μην έχουν τις εκθέσεις των ελληνικών τραπεζών», συνέχισε.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε επίσης την τήρηση πρακτικών στις κατά μόνας συναντήσεις με τον Πρόεδρο, ώστε να καταγραφούν σαφώς οι θέσεις των αρχηγών και να κοινοποιηθούν με ακρίβεια στους υπολοίπους.

Τελικός στόχος, τόνισε ο κ. Καμμένος, είναι η ένωση και η συνεννόηση όλων των Ελλήνων, όχι για να παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία στους δανειστές, αλλά για να προασπίσουμε την εθνική ανεξαρτησία την εδαφική ακεραιότητα και την ελληνική οικογένεια.