Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και έθεσε από τη δική του πλευρά το δίλημμα των εκλογών. >>>«Δεν υπάρχει χαλάρωση, έχει αρχίσει η μάχη που θα την δώσουμε με πίστη, με αγάπη για την πατρίδα, ένα μέτωπο αποφασισμένων Ελλήνων και θα την κερδίσουμε με ομοιογένεια στις θέσεις και επαφή με το κόμμα για να υπάρχει ενιαίος λόγος απέναντι στα ξύλινα συνθήματα του λαϊκισμού» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάναμε ό τι μπορούσαμε να αποφύγουμε τις εκλογές. Η μάχη αφορά το αν η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη όταν η Ευρώπη αλλάζει ή θα βρεθούμε έξω. Δύο δρόμοι υπάρχουν, ο πρώτος να αλλάξουμε τα πάντα εντός της Ευρώπης. Ο δεύτερος είναι να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου και της κατάρρευσης όσων έχουμε φτιάξει. Σήμερα το δίλημμα δεν είναι Μνημόνιο ή όχι Μνημόνιο, αλλά εντός ή εκτός Ευρώπης. Μία μονομερής καταγγελία θα οδηγούσε τη χώρα εκτός Ευρώπης και σε χρεοκοπία που θα στερούσε από τη χώρα και τα στοιχειώδη αγαθά».

Είμαστε οι πρώτοι που ξεκαθαρίσαμε ότι το μνημόνιο δεν έβγαινε είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια «στηρίξαμε την πατριωτική θέση για το "κούρεμα του χρέους και την αποφυγή της χρεοκοπίας».

Στρεφόμενος προς τους πολιτικούς του αντιπάλους ανέφερε: «Έχουμε από τη μία εκείνους που μας έφεραν μέχρι εδώ και από την άλλη εκείνους που επιδιώκουν να μας βγάλουν από την Ευρώπη, δεν έχουν σχέδιο. Προκαλούν ανησυχία στους πολίτες πότε με τις καταθέσεις, πότε με τις επιχειρήσεις που θέλουν διώξουν και άλλοτε να τις φορολογήσουν και πότε με την Αστυνομία που τη διάλυσή της ακόμη προτείνουν. Με αλαζονεία και σύγχυση, αλλά και φόβο για τον ίδιο τους τον εαυτό. Απέκτησαν ξαφνική δύναμη, είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες. Είναι ομοσπονδία αριστερών Αναρχία».

Συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας ότι ρωτάνε κάποιοι «αν τους θεωρείτε τόσο επικίνδυνους γιατί προτείνατε να τους στηρίξετε; Η απάντηση είναι απλή: ότι θέσαμε σαν μοναδικό όρο την παραμονή στην Ευρώπη αλλά δεν ήθελαν». Αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών λέγοντας ότι «Υποστήκαμε και εμείς μεγάλες απώλειες αλλά σήμερα δεν είναι τίποτε όπως παλιά. Όλα ξεκινούν από την αρχή και μόνον η δική μας παράταξη μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή στην Ευρώπη και να δώσει ελπίδα. Εμείς έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να αλλάξουμε το Μνημόνιο, ενώ εκείνοι βγάζουν την Ελλάδα από την Ευρώπη και τη στέλνουν πίσω δεκαετίες».

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες που έχουν υποστεί μεγάλο κόστος από την πολιτική της λιτότητας, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι πιθανή έξοδος από το ευρώ θα είχε πολύ μεγαλύτερες απώλειες. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι μπορεί να υπάρξει ανάταξη και ανάκαμψη, να κινηθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, υπό την προϋπόθεση να υπάρξει σταθερότητα και να παραμείνουμε στο ευρώ.

«Υπάρχει ένας δρόμος ελπίδας με ανάπτυξη και παραμονή στο ευρώ και υπάρχει και ένας σίγουρος δρόμος καταστροφής, η καταγγελία και η έξοδος από την Ευρώπη» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι γύρω από αυτήν τη θέση συγκροτείται το ευρωπαϊκό μέτωπο. Έκανε έμμεση αναφορά στις εξελίξεις για την επανένωση της ευρύτερης κεντροδεξιάς λέγοντας ότι: «Πάνω απ΄ όλα βάζω τη σωτηρία της πατρίδας και πρώτος εγώ, πιο ψηλά από κάθε άλλη σκέψη μου» και κατέληξε ότι «είναι η συσπείρωση των Ελλήνων που δίνει ελπίδα στην προεκλογική μάχη».