Διαβάστε τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών. >>>«Ζητήσαμε η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα αναλάβει μέχρι τις εκλογές να μην υλοποιήσει μέτρα που αφορούν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων και δημοσίων δαπανών που αφορούν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και σε ιδιωτικοποιήσεις», ανέφερε από την Κουμουνδούρου, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού ο Γεράσιμος Αρσένης. Όπως τόνισε, αυτή η επιλογή θα αντικατόπτριζε τους συσχετισμούς των εκλογών της 6ης Μαΐου. Επίσης, είπε πως ο λαός έχει και πάλι το λόγο, ώστε να ολοκληρώσει το σημαντικό βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου.

Το πολιτικό παιχνίδι δεν έλειψε και από την προσπάθεια σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν ρίχνει γέφυρες σε πρόσωπα.

Η κυρία Παπαρήγα στις δηλώσεις της έκανε λόγο για αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία ενέργεια ούτε στο πλαίσιο της ΕΕ ούτε στο ΝΑΤΟ.

«Πράγματα που ειπώθηκαν με ευκολία και προχειρότητα τις προηγούμενες εβδομάδες, ευτυχώς για τον τόπο δεν μπορούν να επαναληφθούν τώρα με την ίδια ευκολία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε οτι «εμείς, ζητούμε απο τους έλληνες πολίτες να σκεφτούν, να σταθμίσουν τα πράγματα βλέποντας το μέλλον. Εμείς προτείνουμε ρεαλιστικά πράγματα που μπορούν να εφαρμοστούν και να δώσουν ελπίδα στον τόπο».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη σύσκεψη των αρχηγών ο κ. Βενιζέλος εκανε λόγο για κολοσσιαία αντίφαση απο πλευράς Τσίπρα γιατι δεν μπορει να λες οχι σε μια οικουμενική πολιτικη κυβέρνηση και να προτείνει πολιτικό πρόσωπο για πρωθυπουργό σε υπηρεσιακή. Προκειται για μια φτηνή κοματική συναλλαγή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μίλησε για την ανάγκη το υπουργικό συμβούλιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης να είναι μικρό και αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της ΔΗΜΑΡ ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Είπε συγκεκριμένα:

«Ζήτησα να εφαρμοστεί το άρθρο 37 για ενα εκ των κορυφαίων δικαστικών.Το υπουργικο σχήμα θα πρέπει να είναι το κατα δυνατόν μικρότερο. Ένας υπουργός ανά υπουργείο και υφυπουργοί μόνο αν χρειάζονται με το δεδομένο ότι η μόνη αρμοδιότητα που έχει η κυβέρνηση είναι να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές. Η Δημοκρατική Αριστερά ζήτησε να εξασφαλίζεται η ουδετερότητα της κυβέρνησης και για αυτό ζήτησα να μην υπάρχει πρόσωπο που θα προσδιορίζεται με πολιτικά χαρακτηριστικά. Η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη με αισιοδοξία και πίστη, πορευόμαστε στις εκλογές και ζητώ από τον λαό τη δύναμη που μας έδωσαν στις 6 Μαίου να την ενισχύσουν».

Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε να παραμείνει στην πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος.

Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος, με τον Πρόεδρο συμφώνησαν οι δύο αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Επιπλέον ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισήμανε ότι αρχικά ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Γερ. Αρσένη, αλλά στη συνέχεια συμφώνησε με την παραμονή του Λουκά Παπαδήμου.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφωνήσαμε κάθετα προτείνοντας ως πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμένο» ανέφερε ο κ. Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι η «υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να πάρει καμία απόφαση ή να υπογράψει εντάλματα. Είναι καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση που μπορεί να πάρει μία σοβαρή απόφαση για τα εθνικά θέματα».