Ο Μουτζούρης, το θρυλικό και παραδοσιακό τρενάκι του Πηλίου ξανά σφύριξε σήμερα Πρωτομαγιά. Μόνον που... πέρα από τη σφυρίχτρα του, ακούστηκαν και παράπονα για το εισιτήριο. >>>

Οι Βολιώτες και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια θαυμάσια διαδρομή μέσα στο καταπράσινο Πήλιο με θεά τον Παγασητικό Κόλπο, τα δέντρα και τα ανθισμένα λουλούδια, περνώντας μέσα από στοές και διασχίζοντας παραδοσιακά γεφυράκια.
Ο Μουτζούρης ξεκίνησε το ταξίδι του από τα Άνω Λεχώνια Βόλου και τερμάτισε στις Μηλιές Πηλίου. Χάρισε αναμνήσεις στους μεγαλύτερους και εντυπώσεις στους νεότερους.
Μόνον που το εισιτήριο ήταν λίγο... αλμυρό: Στα 25 ευρώ για τους ενήλικες και στα 15 ευρώ για τα παιδιά, κάτι που σημαίνει ότι μια τετραμελής οικογένεια ήθελε 80 ευρώ για το πήγαινε-έλα στις Μουριές. Χωρίς να υπολογίζεται η τιμή του φαγητού...
Παρόλα αυτά, είναι ευχάριστο να ξαναβλέπεις το τρενάκι του Βόλου στις ράγες...

Ιστορική αναδρομή

Το πρώτο ταξίδι του Μουτζούρη έγινε το 1895 από τον Βόλο έως τα Λεχώνια και το 1903 η γραμμή επεκτάθηκε ως τις Μηλιές. Το τρένο πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες και ανάπτυξη στο Ανατολικό Πήλιο μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα. Στην διάρκεια της κατοχής χρησιμοποιήθηκε από τον Γερμανικό στρατό προκαλώντας μάλιστα και καταστροφές κατά την αποχώρηση του οι οποίες αποκαταστάθηκαν. Με την ανάπτυξη του οδικού δικτύου άρχισε να απαξιώνετε και σταμάτησε να σφυρίζει την 1 Αυγούστου του 1971. Από τότε χρησιμοποιείται για τουριστικούς λόγους.

Η κατασκευή του Μουτζούρη

Το 1895 αποφασίστηκε από την εταιρία Σιδηρόδρομοι Θεσσαλίας η επέκταση του δικτύου που θα ένωνε τον Βόλο με τα παράλια του Παγασητικού. Ο σχεδιασμός ανατέθηκε στον Εβαρίστο Ντε Κίρικο πατέρα που γνωστού ζωγράφου Giorgio de Chirico. Για το έργο χρησιμοποιήθηκαν Ιταλοί μηχανικοί και Πηλιορείτες χτίστες. Κατασκευάστηκαν εννέα γέφυρες οκτώ λίθινες και μια μεταλλική και δυο σήραγγες. Αξίζει να σημειωθεί πως μια από τις γέφυρες η γέφυρα του Βρυχώνα είναι η πρώτη στην Ελλάδα που κατασκευάστηκε με οπλισμένο σκυρόδερμα (μπετόν).