Δημοσιογράφος συνελήφθη, στη Βρετανία, για συμμετοχή στο κύκλωμα χρηματισμού αξιωματούχων! Συνελήφθη επ αυτοφώρω, σε ραντεβού σε αστυνομικό σταθμό, στο πλαίσιο της "επιχείρησης Έλβεντεν". >>>


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, πρόκειται για 37χρονη και για τη σύλληψή του χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από την ειδική επιτροπή που λειτουργεί στο συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα του Ρούπερτ Μέρτνοχ. Ήδη η γυναίκα ανακρίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα του Μπρόμλεϊ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Από την εταιρία News International στην οποία εργαζόταν, επιβεβαιώθηκε πως ήταν έκτακτη υπάλληλος.

Η ειδική επιτροπή συνεργάζεται με την αστυνομία στην έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, που είχε συνταράξει το δημοσιογραφικό -και όχι μόνον- κόσμο της χώρας. Ως τώρα έχουν συλληφθεί περίπου 30 άτομα, από τον περασμένο Ιούλιο, στο πλαίσιο της έρευνας, που είναι παρακλάδι της "Επιχείρησης Γουίτινγκ".

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, η 37χρονη συνελήφθη για απόπειρα συνωμοσίας, όπως έγινε με 50χρονο υπάλληλο της HM Revenue and Customs και 43χρονη με την οποία ζούσαν μαζί στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

"Η εταιρία συνεχίζει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει τις αρχές και έχει προσφέρει κάθε νόμιμη υποστήριξη. Τα νέα, δυστυχώς, δεν είναι ευχάριστα, για τον καθένα μας, αλλά ευχαριστούμε τις αρχές που συνεχίζουν τις έρευνες", δήλωσε ο προσωπάρχης της News International, Τομ Μόκριτζ.