Σε μια εξέλιξη-ορόσημο στην ιστορία της διαστημικής βιομηχανίας, η κάψουλα ανεφοδιασμού Dragοn έγινε την Παρασκευή το πρώτο εμπορικό σκάφος που καταφθάνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. >>>

Φορτωμένο με περίπου μισό τόνο προμηθειών το σκάφος της καλιφορνέζικης εταιρείας SpaceX που εκτοξεύτηκε την Τρίτη, μετέφερε σε τροχιά και ένα δεύτερο, πιο ασυνήθιστο φορτίο: ένα κάνιστρο με τη στάχτη περίπου 300 ανθρώπων, ανάμεσά τους ο ηθοποιός Τζέιμς Ντούαν, γνωστός από το ρόλο του μηχανικού Σκότι στο Star Trek.

Η πιο κρίσιμη φάση της αποστολής ήταν στιγμή που o ρομποτικός βραχίονας Canadarm του σταθμού συνέλαβε το Dragon για να το μεταφέρει στη θυρίδα πρόσδεσης.

Την Πέμπτη, το Dragon πλησίασε τον ISS σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων, προκειμένου να δοκιμαστούν τα συστήματα πλοήγησης, προώθησης και επικοινωνιών.
Την Παρασκευή, πέρασε κάτω από το τροχιακό συγκρότημα σε απόσταση 300 μέτρων, προκειμένου να δώσει οπτική επαφή στο πλήρωμα του ISS, και έλαβε εντολή να ανάψει ένα στροβοσκοπικό προβολέα για λόγους ελέγχου.
Η επιχείρηση σύνδεσης στη θυρίδα που κοιτά προς τη Γη, ανακοίνωσε η NASA, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.