Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα πρέπει να αποσταλούν στο αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών οι αποφάσεις σχετικά με τον προσδιορισμό των εδρών των ταξί και γι' αυτό εντείνονται οι σχετικές διαβουλεύσεις στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. >>>


Οι πληθυσμοί περιοχών οι οποίες, σύμφωνα με το σχετικό νόμο, εξαιρούνται από τις ενιαίες έδρες των μεγάλων αστικών κέντρων, όπως η Θεσσαλονίκη, ζητούν να ενταχθούν στην ενιαία έδρα ώστε να μην πληρώνουν διπλή ταρίφα στις μετακινήσεις τους από και προς την πόλη. Ωστόσο εκπρόσωποι των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί ζητούν τη διατήρηση της έδρας της περιοχής τους προκειμένου να διασφαλίσουν τα εισοδήματά τους.

«Δεν είναι δυνατόν για μια απόσταση από το Λαγκαδά μέχρι το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης να πληρώνει κανείς στο ταξί 50 ευρώ, τη στιγμή που ένα εισιτήριο για την Αθήνα κοστίζει 45», σημείωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στην περιφέρεια, παρουσία εκπροσώπων δήμων και ιδιοκτητών ταξί, αλλά και του εν αργία περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη ο οποίος μάλιστα φρόντισε να καθίσει και στην έδρα του προέδρου...

Οι ιδιοκτήτες ταξί
Διαφορετική, όμως, ήταν η τοποθέτηση των ιδιοκτητών ταξί της περιοχής που ζήτησαν να διατηρηθεί η εξαίρεση του δήμου Λαγκαδά από το νόμο που προβλέπει τη Θεσσαλονίκη ως ενιαία έδρα των ταξί του νομού. Ο ίδιος νόμος εξαιρεί ακόμη τις περιοχές της Βόλβης και της Χαλκηδόνας, όπου επίσης εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις.

Για τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων των ιδιοκτητών ταξί να ορίζεται μια ενιαία έδρα (όπως προωθείται στη Χαλκιδική), είτε η κατάσταση να παραμείνει ως έχει, δηλαδή να υπάρχει μία έδρα ταξί σε κάθε τοπικό διαμέρισμα, όπως αυτά διαμορφώνονταν με την καποδιστριακή διαίρεση της χώρας.
________________________________________________________
από το www.agelioforos.gr