Συνάντηση 40 λεπτών είχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Βενιζέλος και ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και μετά από πρόσκληση του δεύτερου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αύριο.  >>>
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Λ. Φαμπιούς.
Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου στην Ελλάδα σχολίασαν την πρόσκληση με το δεικτικό σχόλιο «οι συσχετισμοί στην Ευρώπη δεν αλλάζουν επειδή πήρε 16% ο Τσίπρας, ούτε επειδή επανενώνεται η κεντροδεξιά. Αλλάζουν μέσα από τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και τη δική μας πολιτική οικογένεια».
Ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που παραδοσιακά προηγείται των Συνόδων Κορυφής όπου και έχει προαναγγείλει ότι θα παρουσιάσει αναλυτικά την πρότασή του για τα 6 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης.

Τα έξι σημεία της πρότασης του Ευ. Βενιζέλου είναι τα εξής:
Να μη γίνουν περικοπές στα εισοδήματα και ιδίως σε μισθούς και συντάξεις, για να μη μειωθεί περαιτέρω η ζήτηση.
Να προστατευθεί η συλλογική αυτονομία και ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε η αγορά εργασίας να λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Να αυξηθούν δραστικά τα επίπεδα ρευστότητας και
να διοχετευθούν στην αγορά, με στόχο τη διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων με κεφάλαιο κίνησης, την προώθηση επενδύσεων, την αύξηση της απασχόλησης και επομένως την ανακοπή της ανεργίας, τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ που προέρχονται από τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως έχουν προσδιοριστεί από το ΠΑΣΟΚ.
Να απελευθερωθούν άμεσα δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε υποδομές, που υπερβαίνουν τα 55 δισ. ευρώ και έχουν καθηλωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει τις σχετικές συμβάσεις.
Να εφαρμοστούν οι πολιτικές δεσμεύσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 27ης Οκτωβρίου 2011 για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα, με την άμεση κινητοποίηση των υφιστάμενων κοινοτικών πόρων καθώς και των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Να στηριχτούν με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου όλα τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ιδίως προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, κατάρτισης, αυτεπιστασίας των ΟΤΑ και κοινωφελούς εργασίας.