Στήνονται κάλπες ξανά. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Δεν υπήρξε συμφωνία και έτσι, όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας, προχωράμε σε εκλογές υπό υπηρεσιακή κυβέρνηση. >>>

Οι πολιτικοί αρχηγοί εξήλθαν του προεδρικού μεγάρου χωρίς να κάνουν δηλώσεις, εκτός του Πάνου Καμμένου, ο οποίος, σε μια σύντομη δήλωση είπε πως προτιμήθηκε η κυβέρνηση των δανειστών. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστήριζε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επέμενε σε μια κυβέρνηση που θα εφάρμοζε το δικό του πρόγραμμα.
Ο Φώτης Κουβέλης, λίγο αργότερα, σκιαγραφούσε τις δικές του προτάσεις, που επίσης δεν έγιναν δεκτές κι έκανε λόγο για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αποκάλυψε πως δεν τέθηκε, καν, στο τραπέζι η πρόταση για κυβέρνηση τεχνοκρατών, την οποία ο ίδιος είχε απορρίψει και πως επέμενε στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην οικουμενική. Μίλησε, επίσης, για στενή μικροκομματική λογική, από την οποία, όπως είπε, το κόμμα του κρατήθηκε μακριά.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υποστήριξε πως έκανε μια ύστατη προσπάθεια και κατέθεσε τις επτά πολιτικές θέσεις του, τις οποίες και ανέλυσε.
Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως δε συζητήθηκαν τα εθνικά θέματα, τα οποία θα βρίσκονται σε έξαρση όταν θα προσερχόμαστε στις κάλπες και μίλησε για επίθεση εκβιασμού από τους δανειστές της χώρας. Όπως είπε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε στα πέντε από τα επτά σημεία, ενώ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως ήθελε εκλογές, για να γίνει πρωθυπουργός. Για τον κ. Τσίπρα είπε πως είχε καλή πρόθεση, αλλά δεν ήταν δυνατή η δημιουργία εθνικής κυβέρνησης. Επίσης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, ότι συνεχίζουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του Μνημονίου.
Περίπου στις 5.20 μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως η μονόπλευρη λιτότητα καταστρέφει την ανάπτυξη, κάτι που καταλαβαίνει, πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μίλησε για τις δυνατότητες της χώρας και για τις αμαρτίες της ελληνικής πολιτικής ζωής.
Για άλλη μία φορά, χωρίς να κατονομάσει, μίλησε για πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που φέρονται με απίστευτη αλαζονεία, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και υπογράμμισε ότι από τη μία  πλευρά υπάρχουν αυτοί που επιμένουν στην απόλυτη απομόνωση της χώρας κι από την άλλη τις δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου.
Λίγο αργότερα, στο μήνυμά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήριζε κόμματα του μνημονίου τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κι υποστήριζε πως Σαμαράς και Βενιζέλος έθεταν δίλημμα: ή μνημόνιο ή εκλογές.
Ο κ. Τσίπρας επέμεινε πως δε θα βάλει υπογραφή σε μέτρα εξαθλίωσης, μίλησε για «δυνάμεις του χθες, που κατεδάφιζαν την κοινωνία επί δύο χρόνια» που ψάχνουν ευκαιρία επιβίωσης, τρομοκρατώντας τον ελληνικό λαό.
Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δε μετείχε η Αλέκα Παπαρήγα, καθώς η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αρνήθηκε να προσέλθει. Μάλιστα, σε ανακοίνωση του κόμματος υπογραμμίζεται και καλείται ο ελληνικός λαός να ενισχύσει το κομμουνιστικό κόμμα, για να ανατρέψει τα μνημόνια. 
Στο μήνυμά της, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για παλιό δίλημμα με νέα μορφή: Δεξιά ή Αριστερά…
Στη σύσκεψη δεν πήρε μέρος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς δεν κλήθηκε η Χρυσή Αυγή.