Στους χώρους της ΔΕΘ, μπροστά από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (περίπτερο ΔΕΗ, για τους παλιότερους) θα γίνει, απόψε, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας. Στο βήμα θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Στο ακροατήριο, ο Κώστας Καραμανλής. >>>

Η Νέα Δημοκρατία ποντάρει πολλά στην αποψινή εκδήλωση. Κι όχι τόσο για το πλήθος που θα συμμετέχει σε αυτήν. Είναι γνωστό το ότι ο κόσμος αποφεύγει, πλέον, τις πολιτικές συγκεντρώσεις. Αλλά για την παρουσία των στελεχών. Η παρουσία Καραμανλή στο ακροατήριο έχει καθαρά σημειολογικό χαρακτήρα.
Ο Κώστας Καραμανλής έκανε ένα πέρασμα, την προηγούμενη εβδομάδα, από τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κι έγινε... σεισμός. Όλοι έτρεχαν να του σφίξουν το χέρι, δείχνοντας πως όλοι κατανοούν ότι η διακυβένησή του, θα έπρεπε να έχει ένα άλλο τέλος από αυτό που είχε.
Όχι ότι δεν θέλουν κόσμο στη συγκέντρωση οι άνθρωποι της Μητροπολίτου Ιωσήφ. Το αντίθετο μάλιστα. Έκαναν τα αδύνατα-δυνατά να ξεσηκώσουν φίλους και μέλη. Ακόμη και email έστειλε ο πρόεδρος της διοικούσας, Δ. Τσάμης, σε παλιούς και νέους φίλους του για να τους παρακινήσει να πάνε, σήμερα, στους χώρους της ΔΕΘ για να ακούσουν τον αρχηγό... Τα λόγια, όμως, παλιού στελέχους του κόμματος, είναι ενδεικτικά:
"Κόσμο θα έχουμε. Και πάθος θα υπάρχει. Εξάλλου, χειρότερα από το Βενιζέλο στο λιμάνι, δεν μπορεί να πάει κανείς..."