ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

"Ηλίθιο" χαρακτήρισε το κράτος που δε βοήθησε ποτέ τους ανθρώπους με αναπηρία, ο Γιάννης Ζουγανέλης. Ο γνωστός καλλιτέχνης πήρε μέρος στο 2ο Φεστιβάλ της ομάδας προσβασιμότητας, χθες το απόγευμα. >>>



Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο ανάμεσα στις σχολές Νομικής, Φιλοσοφικής και Θεολογικής του ΑΠΘ, με θέμα «Αναπηρία και Πολιτική».

Γόνος κωφών, αντιμετώπισε και αντιλήφθηκε τον κοινωνικό ρατσισμό και αδικία από πολύ μικρός. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «στην Ελλάδα δεν είμαστε πολιτισμένοι». Στράφηκε εναντίον των πολιτικών που «χρησιμοποιούν» τους ανάπηρους μόνο για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Σε μια χρονική στιγμή που «υπάρχει πρότυπο αναπηρίας, ο Σόιμπλε». Για να συνεχίσει πως «είμαστε όλοι εν δυνάμει ανάπηροι. Τα παιδιά αυτά δε χρειάζονται καθόλου χάδι. Απλά πολιτική για αυτά».

Με το γνωστό του χιούμορ, προέτρεψε τα παρευρισκόμενα παιδιά με ειδικές ικανότητες να μην ντρέπονται για τις σεξουαλικές τους επιθυμίες, γιατί όπως ανέφερε είναι μια φυσική ανάγκη. Επιπλέον να μορφώνονται και να προσπαθούν να αποκτήσουν κοινωνική οντότητα.

Στην εκδήλωση, μίλησαν και μέλη της «παρέας» της ομάδας προσβασιμότητας. Γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, είναι μια παρέα και καλούν όλους εμάς να γίνουμε φίλοι τους. 
Αναφέρθηκαν επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παρέα τους, τόσο εντός όσο και εκτός του πανεπιστημίου, όπως και στις ρατσιστικές προκαταλήψεις της ελληνικής κοινωνίας. 
«Δεν είμαστε απόβλητα. Είμαστε απλά άνθρωποι που αποκλίνουν από ένα μέσο άνθρωπο». 

Ακολούθησε συναυλία όπου συμμετείχαν οι : Δ. Ζερβουδάκης, Trio Komple, Γ. Αετόπουλος και άλλοι μουσικοί. 

Πληροφορίες για τις δράσεις της ομάδας προσβασιμότητας, μπορείτε να παίρνετε από τη σελίδα της παρέας στο : http://www.thes-prosvasimotita.blogspot.com