Από την πλατεία Χημείου και με τη συμμετοχή όχι μόνο πανεπιστημιακών αλλά και απλών πολιτών θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, ο 5ος Αριστοτέλειος δρόμος. >>>


Μέχρι σήμερα διεξάγονταν για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τα παιδιά τους, ωστόσο, φέτος η διοργάνωση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά και σε φοιτητές άλλων πανεπιστημίων, που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Παιδιά, μεγάλοι και ηλικιωμένοι θα διαγωνιστούν σε διάφορες κατηγορίες ακολουθώντας κυκλική διαδρομή1.600 μέτρων εντός του κάμπους. Στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας θα απονέμονται μετάλλια.

«Θέλουμε να δείξουμε μία άλλη εικόνα του πανεπιστημίου, και καλούμε τον κόσμο να γνωρίσει το πανεπιστήμιο διαφορετικά, ως χώρο πρασίνου και άθλησης. Επίσης στέλνουμε το μήνυμα της μη χρήσης ΙΧ εντός του κάμπους» ανέφερε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Βασίλης Παπαχαρίσης. 
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17.30, όπου παράλληλα με τον αγώνα θα διεξάγονται δραστηριότητες για παιδιά, όπως παιχνίδια και χορός με ξυλοπόδαρο και κλόουν, εργαστήριο υγιεινής διατροφής, αφήγηση παραμυθιού, γυμναστική, ζωγραφική, επιδαπέδια παιχνίδια, κατασκευή δώρων για την γιορτή της μητέρας κ.α.