«Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ. >>>«Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, δεν υπάρχει ανάγκη να γίνουν απολύσεις, χρειάζεται μικρότερο και εξυπνότερο κράτος και φιλική δημόσια διοίκηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Ο δε πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε θετικά το ζήτημα της δημόσιας διοίκησης, παραπέμποντας και στην προαναφερθείσα δήλωση του προέδρου του Κινήματος.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι <>. Επιπλέον, μίλησε για φιλική και ουσιαστική συζήτηση και τόνισε ότι εισέπραξε <> μήνυμα.
 
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δόθηκαν απαντήσεις στα θέματα που απασχολούν τους δημοσίους υπαλλήλους και έχουν σχέση με το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων, τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και με την ανάγκη να διατηρηθεί - <> - το διαθέσιμο εισόδημα, <>.

Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι δεν είναι εύκολο να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα, που έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της κρίσης, σημειώνοντας ότι <>.

<>, είπε και συμπλήρωσε ότι το πλαίσιο αυτό βασίζεται στην ανάγκη να ξεπεράσουμε την κρίση υπό συνθήκη αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και συνοχής.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ως υπουργός είχε την ευκαιρία να εκτιμήσει την αξιοσύνη και την αίσθηση καθήκοντος της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων, κάνοντας λόγο για <> και <> εξαιρέσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε θετικά το ζήτημα της δημόσιας διοίκησης <>.

Παρέπεμψε δε στις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι υπέρ της απολύσεως, ούτε της περαιτέρω συρρικνώσεως του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και ότι <>. Σημείωσε δε ότι «αυτοί που μας κατηγορούν ότι επιβαρύνουμε υπερβολικά το κράτος ψεύδονται>>.

Ο ίδιος επεσήμανε στον κ. Βενιζέλο ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί ισχυρά πλήγματα από την πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας και είπε ότι οι απολύσεις στο δημόσιο και η μείωση του ανθρώπινου δυναμικού του θα είναι <> για τα κοινωνικά αγαθά που προσφέρει το δημόσιο, <>. <>, τόνισε.

Ο κ. Τσικρικάς εξέφρασε την ελπίδα να προκύψει μια κυβέρνηση <> και συμπλήρωσε ότι <>.

Μετά την ολοκλήρωση των κοινών δηλώσεων, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και της συνδικαλιστικής παράταξης <> (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ)Δέσποινα Σπανού, ζήτησε να κάνει δήλωση, στην οποία ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ <>, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό αναφέρονται περαιτέρω μείωση των μισθών, συνέχιση της εφεδρείας, 15.000 απολύσεις εντός του 2012 και 150.000 απολύσεις ή αποχωρήσεις έως το 2015.

Σχολιάζοντας σχετικά, αρμόδιες πηγές της Ιπποκράτους επεσήμαιναν ότι το μικρόφωνο και το βήμα της Ιπποκράτους είναι ανοικτό ακόμα και για αντίθετες θέσεις. Ωστόσο, σημείωναν ότι δεν μπορούν να διαστρεβλώνονται οι <> δηλώσεις - δεσμεύσεις του κ. Βενιζέλου, επισημαίνοντας ότι άλλωστε αυτές έχουν μαγνητοσκοπηθεί.