Ένα όμορφο σαββατοκύριακο πλησιάζει, με ήλιο και ασθενείς ανέμους. Εξαίρεση σε αυτό το σκηνικό θα αποτελεί η βόρεια Ελλάδα και το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου προβλέπεται συννεφιά και τοπικές μπόρες καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση, πλησιάζοντας τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. >>>

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις που σταδιακά μέχρι το μεσημέρι θα πυκνώσουν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά. Τις θερμές ώρες τις ημέρας τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Μακεδονία, στη Θεσσαλία, κατά μήκους της Πίνδου καθώς και σε τμήματα της ορεινής Στερεάς και της Εύβοιας. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας προβλέπεται το μεσημέρι-απόγευμα στην Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα και ασθενή προς μέτριας έντασης, και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια όλη τη διάρκεια της μέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 10-28 στα βόρεια, από 12-26 στα δυτικά και θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και τους 25 με 28 στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι βορειοδυτικοί 4-5 και στα νότια τμήματα 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα στραφούν σε νοτιάδες και στο μεγαλύτερο μέρος θα είναι ασθενείς μέχρι 4 μποφόρ, με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα του Κρητικού πελάγους και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Πελοποννήσου που δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ
Στην Αττική ο ήλιος θα είναι και πάλι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, με αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας που θα πυκνώσουν το μεσημέρι στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17...29 βαθμούς Κελσίου. Στο Σαρωνικό προβλέπονται ασθενείς άνεμοι 2-3 μποφόρ και στον Ευβοϊκό νοτιάδες μέχρι 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν με πιθανότητα ψιλόβροχου μέσα στην πόλη και μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16...27 βαθμούς Κελσίου. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς 2-4 μποφόρ.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
Το Σάββατο νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στα ορεινά της Θράκης το μεσημέρι πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μόνο στο νότιο Ιόνιο και Αιγαίο θα φτάσουν μέχρι 6 μποφόρ.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατούν την Κυριακή με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ενδεχομένως να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται καλοκαιρία, με άνοδο της θερμοκρασίας και τους ανέμους να πνέουν σε δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ στα νότια.