Τρία λεωφορεία με, νεαρούς, κυρίως, επιβάτες, ξεκίνησαν, το πρωί, από τη Θεσσαλονίκη. Προορισμός τους οι Σκουριές. Εκεί, μαζί με κάποιους από τους κατοίκους της περιοχής κι εκπροσώπους φορέων, πέρασαν την Πρωτομαγιά έξω από τα μεταλλεία. >>>


Η εκδρομή είχε το σκοπό της διαμαρτυρίας. Οι διαμαρτυρόμενοι από τη μία πλευρά και οι αστυνομικοί από την άλλη, έπιασαν... το Μάη έξω από τις εγκαταστάσεις των Μεταλλείων. Οι μεν διαμαρτύρονταν για την επένδυση των μεταλλείων χρυσού στην Ιερισσό. Οι δε ήταν εκεί... μάλλον για το φόβο των Ιουδαίων, όπως εξελίχθηκε το πράγμα.

"Διαμαρτυρόμαστε για την καταστροφική επένδυση. Η παρουσία μας στην ορεινή περιοχή των Σκουριών, όπου σχεδιάζεται η νέα εξόρυξη των μεταλλείων χρυσού, μία μέρα όπως η Πρωτομαγιά είναι συμβολική", δήλωσε το μέλος του Συντονιστικού Φορέων Σταγείρων– Ακάνθου, Γιάννης Βεργίνης.

Προσυγκεντρώσεις έγιναν στο Χοροστάσι στη Μ. Παναγιά και στην Ιερισσό. Ακολούθησαν πορείες προς τις Σκουριές, για να γιορτάσουν την εργατική Πρωτομαγιά και παράλληλα να διαμαρτυρηθούν για τα μεταλλεία.