Έχετε σκυλάκι; Ευκαιρία να εξετάσετε -δωρεάν- τα δόντια του. Στο πρόγραμμα παίρνουν μέρος 80 εθελοντές κτηνίατροι και το ξεχωρίσαμε από τις σημερινές, free, εκδηλώσεις. Αναλυτικά: >>>


Το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων «Kids athletics» συνεχίζονται στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Οι αγώνες πραγματοποιούνται στο δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων όλης της χώρας. 

Μέχρι τις 31 Μαίου 80 εθελοντές-κτηνίατροι κάνουν δωρεάν οδοντιατρικούς ελέγχους σε τετράποδα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η απώλεια της στοματικής υγείας των σκύλων (4 στα 5 τετράποδα άνω των 3 ετών υποφέρουν) προκαλεί μακροπρόθεσμα όχι μόνο πόνο και ενοχλήσεις, αλλά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και άλλα όργανα του σώματος.  Για αυτές τις περιπτώσεις καθιερώθηκε ο Μήνας Στοματικής Φροντίδας, μια εθνική εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση όσων αγαπούν τους πιο πιστούς φίλους του ανθρώπου σχετικά με τη σημασία της στοματικής υγιεινής των κατοικιδίων τους. Στο πλαίσιο αυτού του μήνα θα παρέχονται δωρεάν οδοντιατρικοί έλεγχοι και στη σελίδα www.pedigree.gr.

Συνεχίζονται μέχρι τις 24 Μαίου οι συναυλίες της Φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Σήμερα η ορχήστρα δίνει συναυλία στο 37ο Δημοτικό Σχολείο (Ολύμπου 101).

Μέχρι τις 30 Μαίου συνεχίζεται η 26η Μαθητική Θεατρική Συνάντηση. Οι παραστάσεις φιλοξενούνται στο δημοτικό θέατρο Συκεών (Ρ. Φεραίου και Μεγάρων), στο θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων (λεωφ. Δημοκρατίας 59). 

Στις 5 μ.μ., για τη «μεσοβυζαντινή Θεσσαλονίκη» θα μιλήσει η επίκουρος καθηγήτρια της Βυζαντινής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Μελίνα Παϊσίδου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 μ.μ. στο Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο. 

Στις 6 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «Η Φινλανδία και το εκπαιδευτικό της σύστημα», στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν ενημερωτικές ομιλίες για το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Στις 7 μ.μ., ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Μπίκος θα μιλήσει στο Βαφοπούλειο για τη «βίαιη συμπεριφορά των σημερινών νέων». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μέχρι και τη Δευτέρα 28 Μαίου μπορείτε να δείτε σπάνια συλλεκτικά φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη Θεσσαλονίκη μιας άλλης εποχής στην έκθεση φωτογραφίας του εκπαιδευτικού-συγγραφέα Κωνσταντίνου Νίγδελη «Η Θεσσαλονίκη στο διάβα του χρόνου, 1912-1922». Η έκθεση -που διοργανώνουν ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η ιερά μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Συκεών (Κομνηνών 38).