«Ήρθε επιτέλους η ώρα μετά από τεσσεράμισι χρόνια να λάμψει η αλήθεια». Με τη φράση αυτή ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος απάντησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στην παραπομπή του >>>
σε δίκη μαζί με άλλα 17 άτομα για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστήριξε ότι καλείται να λογοδοτήσει για μία υπόθεση η οποία είχε ξεκινήσει πριν ορκιστεί ο ίδιος Δήμαρχος. Επανέλαβε ότι η δική του διοίκηση οδήγησε τον επίορκο υπάλληλο του Δήμου στη δικαιοσύνη και ότι ποτέ η Θ’ ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμία δεν διαμαρτυρήθηκαν για οποιαδήποτε καθυστέρηση.

Επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του τον επίορκο υπάλληλο του Δήμου Θεσσαλονίκης (Π. Σαξώνη) και πρόσθεσε: «Έρχεται η ώρα που η λάσπη θα γυρίσει στους λασπολόγους. Έρχεται η ώρα που η σκευωρία θα καταπέσει».

Ισχυρίστηκε ότι ούτε η Θ ΔΟΥ, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία ενημέρωσαν, ποτέ, για τα χρήματα που έπρεπε να καταβληθούν και δεν καταβλήθηκαν.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, για υπεξαίρεση από κοινού και κατ' εξακολούθηση και απλή συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου. Για τις ίδιες πράξεις παραπέμπονται τόσο ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας(παραμένει προφυλακισμένος), όσο και παλαιότεροι αντιδήμαρχοι Οικονομικών. Επιπλέον, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ.

Χρηματική εγγύηση πρέπει να καταβάλουν και οι πρώην αντιδήμαρχοι Μ. Ζορπίδης(300.000 ευρώ), Αν. Γερογιάννης(50.000 ευρώ) και Θ. Αθανάσαρος(30.000 ευρώ), καθώς και  οι προϊστάμενοι(20.000 ευρώ) και υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου(10.000 ευρώ). 

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε, επιπλέον, τη συνέχιση της προφυλάκισης του Π. Σαξώνη, ενώ απέρριψε την πρόταση του εισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση, για προφυλάκιση των Β. Παπαγεωργόπουλου και Μ. Ζορπίδη.