Αυλαία, σήμερα, στις πανελλαδικές εξετάσεις. Θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου. Να το ΄χετε στο νου σας, όταν θα επιλέγετε εκδηλώσεις να παρακολουθήσετε, από την πιο κάτω λίστα: >>>



  • Με το σύνθημα «έγκαιρη διάγνωση, καλύτερη ζωή» και με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα μελανώματος και την ελληνική εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος εθελοντές δερματολόγοι σε όλη τη χώρα σας εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.
  • Αρχίζουν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι οποίες και θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου.  Αύριο αρχίζουν οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών γυμνασίου και λυκείου οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου. 
  • Ο δήμος Λαγκαδά διοργανώνει έκθεση παιδικού βιβλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί έως τις 27 Μαΐου στο πλαίσιο της 2ης Εμποροπανήγυρης του δήμου. Στην έκθεση υπάρχει τμήμα χαμηλών τιμών απ’ όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν βιβλία σε τιμές μέχρι και 70% χαμηλότερα. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται  παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Με αφορμή την έκθεση «Ανακύκλωση με Τέχνη. Μην το πετάς» που φιλοξενείται στο μουσείο και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαΐου το Τελλόγλειο δημιουργεί εργαστήριο καλλιτεχνικών και χρηστικών εφαρμογών με βασικό υλικό το ύφασμα (ρετάλια, παλιά ρούχα και υφάσματα καθώς και κουμπιά, νήματα, τρέσες, δαντέλες).  Υπεύθυνη για τη λειτουργία του εργαστηρίου είναι η Ανθή Χρυσοπούλου, η οποία επισημαίνει πως «θα δείξουμε απλούς και ευφάνταστους τρόπους για να αξιοποιήσουμε και να μεταμορφώσουμε παλιά ρούχα, υφάσματα επίπλωσης και ρετάλια που οι αναμνήσεις ή απλά η οικολογική μας συνείδηση δεν μας επιτρέπει να τα πετάξουμε…». Σήμερα όσοι πάρουν μέρος στα εργαστήρια θα μάθουν να κατασκευάζουν κούκλες.
  • Στις 9 π.μ., 400 μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δίνουν σήμερα από τις 9.00 π.μ.- 13.00 μ.μ το παρόν τους στη μεγάλη γιορτή της ανακύκλωσης που διοργανώνουν η αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου (οδός Ηλέκτρας Αποστόλου ).
  • Στις 10 π.μ., συνεχίζει (μέχρι τις 24 Μαίου) τις συναυλίες της η Φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Το πρόγραμμα διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού Παιδείας και Τουρισμού σε συνεργασία με τη διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων και τη διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα δίνει συναυλία στο   1ο Δημοτικό Σχολείο (Γυμναστηρίου 2Α, Τριανδρία).
  • Από τις 12.30 μ.μ., σήμερα, γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για συμμετοχή στην κλήρωση μαθητών και μαθητριών στην α΄ γυμνασίου του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου, η προθεσμία των οποίων λήγει στις 31 Μαΐου. Οι κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση μπορούν να προσέλθουν με την αστυνομική τους ταυτότητα στο σχολείο που βρίσκεται στην οδό Κλεάνθους 30 (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 12.30 -14.30 μ.μ., Τρίτη και Πέμπτη 9.00 π.μ. -13.00 μ.μ. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιουνίου στο χώρο του σχολείου.
  • Στις 9.30 μ.μ., εμφανίζεται το συγκρότημα «Γη & Θάλασσα» στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Τέσσερις μουσικοί – σύνθετες ενώνουν την αγάπη τους για τους μαυροθαλασσίτικους, ασιατικούς, μεσογειακούς σκοπούς και την αρχαία ελληνική ποίηση σε μια πρωτότυπη μουσική παράσταση. Ήχοι αρχέγονοι και ταυτόχρονα οικείοι θα ταξιδέψουν όσους παρευρεθούν σε μια μουσική πατρίδα, που οι γλώσσες, οι μελωδίες και οι ρυθμοί γίνονται ένα. Η είσοδος είναι ελεύερη για το κοινό.