Χωρίς το απαραίτητο προνοιακό επίδομα καλούνται να περάσουν αυτό το μήνα χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες. >>>Όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, δεν καταβλήθηκαν το μήνα Μάιο τα επιδόματα των ΑμΕΑ (για Μάρτιο και Απρίλιο) και κανείς δεν ξέρει πότε θα καταβληθούν. 
Στις αρχές Μαΐου οι δικαιούχοι ανάπηροι θα έπρεπε να πληρωθούν το επίδομα Μαρτίου- Απριλίουκ κάτι που δεν έγινε, προκαλώντας την αγανάκτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. 
«Έχουμε τη βεβαιότητα ότι από την πλευρά της κυβέρνησης και της Ε.Ε. ότι πάμε σε μια σειρά περικοπών στις παροχές και στα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν οι ανάπηροι στη χώρα μας», δηλώνει το μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ατόμων με Αναπηρία, Νίκος Ανδρακάκος.  
Στις 16 Μαρτίου έληξε η απογραφή των δικαιούχων, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει επεξεργασία των στοιχείων και δεν έχουν αποσταλεί στις κατά τόπους διευθύνσεις πρόνοιας των Δήμων οι κατάλογοι των δικαιούχων. 
«Δεν προλαβαίνουμε μέχρι 15 Ιουνίου να γίνει η εκκαθάριση. Μετά τη διαδικασία της απογραφής, περιμένουμε οι δήμοι τα στοιχεία από τον έλεγχο ΚΕΠ για αντιπαραβολή στοιχείων και πιστεύουμε ότι θα πληρωθούν τα επιδόματα», σημειώνει η αντιδήμαρχος Αθηναίων Καλλιόπη Γιαννοπούλου. 
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών μέλη της Συντονιστικής επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και της Εθνικής Ομοσπονδίας τυφλών, απαιτώντας την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων τους.