Ενότητα - αγώνας - αναγέννηση, είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ. «Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα, είναι η πιο κρίσιμη περίοδος. >>>
 Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια την πατρίδα». «Κυβέρνηση του τόπου το ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο» τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια και πρόσθεσε «ενότητα, αγώνας, αναγέννηση».

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους είπε ότι «υπάρχουν στιγμές στη ζωή μίας παράταξης που δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Να είστε περήφανοι που είστε η ασπίδα για την διατήρηση των κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Απευθύνομαι σήμερα σε ένα συναγερμό αγωνιστών που τη 17 Ιουνίου θα είναι κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ σε συστράτευση για να κερδηθεί η μάχη «πόρτα πόρτα». Το διακύβευμα δεν είναι η τύχη των κομμάτων αλλά η τύχη της χώρας είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα. Το σημερινό μήνυμα είναι ενότητα-αγώνας αναγέννηση. Αγώνας για να ξεμπλοκάρει η χώρα από το τέλμα και αναγέννηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και να αξιοποιηθεί ο πλούτος της χώρας. Απέναντί μας είναι εκείνοι που τροφοδοτούν την απελπισία και έχει όπλο το ψέμα».


Αναφερόμενος στην πολιτική του είπε ότι ο στόχος είναι να σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας και μετά να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας και μέσα σε σύντομο χρόνο θα δημιουργήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. "Όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι. Έχουμε πει επαναδιαπραγμάτευση για αποκατάσταση των αδικιών. Περίπου μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας θα ανακουφιστούν άμεσα" ανέφερε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τους δανειολήπτες και για τους ομολογιούχους που εθίγησαν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το ΚΚΕ παρεμπόδισε τη λειτουργία επιχειρήσεων φέρνοντας ως παράδειγμα την Χαλυβουργική, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάιδευε και χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, προστατεύει τους λαθρομετανάστες, το παραεμπόριο. «Τη μία λένε ότι θα καταγγείλουν την σύμβαση την άλλη ότι θα αλλάξουν τα πάντα στην σύμβαση»

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ και η τρόικα έβαζε φόρους, ενώ 'τώρα έχουμε και τους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ'. «Οι φόροι που υπόσχεται θα φέρουν νέα ύφεση και ανεργία. Είναι ψέμα ότι θα καταγγείλουμε το μνημόνιο και οι ξένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "θα έχει κόστος για την Ευρώπη αλλά αν το δεχθεί θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες η Πορτογαλία και η Ισπανία και το κόστος θα είναι μεγαλύτερο. Μία τέτοια καταγγελία του μνημονίου θα αφήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει ότι εισοδήματα, καταθέσεις, περιουσίες, θα μειωθούν στο μισό ενώ τα χρέη θα αυξηθούν. Δεν υπάρχει καμία κοινωνία και οικονομία που να μπορεί να αντέξει μία τέτοια κατάρρευση σε τόσο σύντομο χρόνο. Θα μείνει η χώρα χωρίς τρόφιμα, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα, θα ζούμε σε ένα συνεχές μπλακ άουτ". Συνεχίζοντας την προσπάθεια αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στην Ευρώπη ακόμη και οι σοσιαλδημοκράτες και οι Αριστεροί χαρακτηρίζουν αυτά που λέει "ανοησίες". Τον κατηγόρησε επίσης ότι γκρεμίζει τις συμμαχίες που έχει η χώρα στην Ευρώπη. "Λέει ψέματα ότι θα βγάλει την χώρα από το Μνημόνιο. Θα φέρει ένα χειρότερο Μνημόνιο που εξυπηρετεί το λόμπυ της δραχμής το οποίο θα μπορεί να αγοράσει φτηνά την χώρα. Δεν μπορεί να προσφέρει ούτε θέσεις εργασίας, αφού με το πρόγραμμά του αυξάνει την εργασία, ούτε ασφάλεια αφού θα αφοπλίσει την αστυνομία. Μήπως θα προσφέρει εργασιακά δικαιώματα όταν θα αυξήσει την ανεργία; Όταν φεύγουν οι επιχειρήσεις τότε τι σημαίνει εργασιακά δικαιώματα".» και πρόσθεσε «με την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί το λόμπι της δραχμής. Τους επίδοξους ολιγάρχες».


Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κόσμο της ΝΔ σε συστράτευση για να κερδηθεί η μάχη «πόρτα – πόρτα», τόνισε ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η τύχη των κομμάτων αλλά η τύχη της χώρας και σημείωσε ότι ο στόχος της ΝΔ είναι να σταματήσει την άνοδο της ανεργίας και μέσα σε σύντομο χρόνο θα δημιουργήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι. Έχουμε πει επαναδιαπραγμάτευση για αποκατάσταση των αδικιών. Περίπου μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας θα ανακουφιστούν άμεσα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τους δανειολήπτες και για τους μικροομολογιούχους που εθίγησαν.

Κλείνοντας ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό μέτωπο αγκαλιάζει όλο τον λαό δεν τον διχάζει, είναι πατριωτικό μέτωπο.

«Δεν θα κερδίσουμε μόνο τις εκλογές στις 17 Ιουνίου θα αλλάξουμε σελίδα. Καλώ όλους τους Έλληνες πάνω από τους διαχωρισμούς του χθες να δώσουν τη μάχη μαζί μας για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Ο λαός μας δεν θα αφήσει κανένα ΣΥΡΙΖΑ κανένα ΠΑΣΟΚ να περάσει τα διόδια της Ιστορίας με πλαστά χαρτιά», κατέληξε.