Μια θεατρική παράσταση, με το έργο του Ιονέσκο "Ο Βασιλιάς Πεθαίνει" σας προτείνουμε, για σήμερα. Θα δοθεί στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στις 9 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Αναλυτικά: >>>


Στις 9 π.μ., αρχίζει το 6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία, στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ. Το συνέδριο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 27 Μαΐου. 

Στις 10 π.μ., διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Η 24ωρη καταγραφή της αρτηριακής πίεσης στην καρδιαγγειακή ιατρική και τη θεραπεία της υπέρτασης», στο ξενοδοχείο «Electra Palace», που θα διαρκέσει ως και αύριο. Το Συμπόσιο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης σε συνεργασία με τη Γ’ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και είναι αφιερωμένο στην κατανόηση της καταγραφής της αρτηριακής πίεσης και στην αντιμετώπιση της υπέρτασης. 

Στις 10 π.μ., η τελετή έναρξης για το τουρνουά ποδοσφαίρου μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με κεντρική εκδήλωση τη διεξαγωγή αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στην ομάδα των βετεράνων διεθνών ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και στην πρωταθλήτρια ομάδα γυναικών στο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ, στο Καυταντζόγλειο Στάδιο.

Στις 10 π.μ., σε συνδιοργάνωση με τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης (ΦΑΑΘ) το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά στο αμφιθέατρο τελετών του ιδρύματος διαγωνισμό ερμηνείας κονσέρτου και μουσικής δωματίου όπου θα διαγωνιστούν φοιτητές του τμήματος. Ο διαγωνισμός εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Μάιος Μουσικής Μέθεξης» και θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 π.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Στις 11.00 π.μ. πραγματοποιείται η τελετή θεμελίωσης του νεοανεγειρόμενου «Καραπάντσιου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων» (οδός Μ.Αλεξάνδρου 22). 

Στις 12 το μεσημέρι, αρχίζει η διάθεση νέων αγροτικών προϊόντων από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου απευθείας από τους παραγωγούς σε χαμηλές τιμές, για τη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού (στην οδό Παπάγου μπροστά στο 1ο Λύκειο Ελευθερίου Κορδελιού) και για τη δημοτική ενότητα Ευόσμου (στην οδό Ελευθερίας & Εθνικής Αντίστασης πίσω από το ΔΑΚ). Από τις 12.00 μ.μ. – 6.00 μ.μ. 

Στη 1.30 μ.μ., τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Παύλου Μελά για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε θέματα ημερήσιας διάταξης, στο δημοτικό κατάστημα Πολίχνης

Στις 2.30 μ.μ., δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ωραιοκάστρου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε θέματα ημερήσιας διάταξης, στο δημοτικό κατάστημα επί της οδού Κομνηνών 76 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ 

Από τις 6 μ.μ., στην πλαζ της Αρετσούς… όπου μετακόμισε (από το πρώην στρατόπεδο Κόδρα) φέτος, η «Παραθινούπολη». Σήμερα από τις 6.00-9.00 μ.μ. οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα παιδιά με τα «αγαπημένα παιχνίδια της γειτονιάς» από την ομάδα «FunnyGames». Στις 7.00 μ.μ. στη Μικρή σκήνη ο κουκλοθίασος ΜΑΡΟΤΑ θα παρουσιάσει «Παραμύθια με κούκλες». Στην Κεντρική σκηνή στις 8.00 πραγματοποιείται χορευτικό δρώμενο, στις 8.30 μ.μ. η παιδική σκηνή του Κρουστόφωνου θα παρουσιάσει την παράσταση «Με τον Πέτρο και το Λύκο».

Στις 6 μ.μ., εκδήλωση με τίτλο «Φυσικά …Μαγικά! No 6» και αστροπάρτι μετά μουσικής, στον αύλειο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η εκδήλωση «Φυσικά …μαγικά» θα πραγματοποιηθεί από τις 18.00 μέχρι τις 21.00 και θα ακολουθήσει το αστροπάρτι μετά τις 21.30 

Στις 6 μ.μ., η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας ΑΠΘ Πολυξένη Κατσώνη θα μιλήσει για τη «βυζαντινή οικονομία» στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. 

Στις 6.30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «9Η Συνάντηση Φιλίας των Κ.Α.Π.Η.» του δήμου Ωραιοκάστρου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δρυμού.

Στις 7 μ.μ., τα καταστήματα Public συνεχίζουν και φέτος την εκστρατεία για τη διάδοση της φιλαναγνωσίας με τίτλο: «Ένα βιβλίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή... ειδικά αν το διαβάσεις!» και μαζί με το Public Book Friends, διοργανώνουν το 3ο Book Night, στο Mediterranean Cosmos. Για να μπείτε στην εκδήλωση πρέπει να προσφέρετε ένα βιβλίο για κάποιο από μια σειρά ιδρυμάτων!

Στις 7 μ.μ., ημερίδα με θέμα «Θεσσαλονίκη 100 χρόνια ελεύθερης δημοσιογραφίας: Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην παρούσα οικονομική συγκυρία, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αμπελοκήπων.

Στις 7 μ.μ., έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Βαλκανική Οδύσσεια»  της Lisa Quiñones εγκαινιάζεται σήμερα στις 7.00 μ.μ. στο χώρο f14 photogallery (Μητσαίων 3, Αρχαία Αγορά). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Στις 9 μ.μ., η θεατρική ομάδα «Διαδρομανείς» παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Ο βασιλιάς πεθαίνει» στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στις 9 μ.μ., συναυλία κιθάρας «Guitar Circus» από το δήμο Θερμαϊκού και το εργαστήρι κλασικής κιθάρας, στο δημοτικό θέατρο Επανομής 

Στις 9 μ.μ., προβολή της παιδικής ταινίας ΛΟΡΑΞ (μεταγλωττισμένο) από το δήμο Καλαμαριάς με τιμή εισιτηρίου 4€, στο Cine ΑΥΡΑ.  Έως Τετάρτη 06/06/2012, Μια προβολή κάθε μέρα στις 21:00