Με το σύνθημα «Γυμναστική για όλους» μικροί και μεγάλοι Θεσσαλονικείς δίνουν ραντεβού σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ. >>>
Ο λόγος για το τριήμερο 14ο  Φεστιβάλ Γυμναστικής που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης.  Όσοι είναι λάτρεις της γυμναστικής και είναι ηλικίας από έξι ετών και πάνω παίρνουν μέρος στην αθλητική γιορτή που υπόσχεται πλούσιο θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις. 

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Νεότητας-Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρίας Πασχαλίδου. Θα διαρκέσει τρεις ημέρες (σήμερα, αύριο και την Κυριακή 13 Μαΐου).
Ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διάδοση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την κάλυψη των αθλητικών αναγκών των δημοτών, των συλλόγων και των φορέων της πόλης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας καλεί όλους όσοι ασχολούνται με τη γυμναστική να σχηματίσουν τη δική τους ομάδα και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 
Το φεστιβάλ, που είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, περιλαμβάνει γυμναστικές δραστηριότητες που αποκλείουν τελείως τον ανταγωνισμό αλλά ενισχύουν τη χαρά της συμμετοχής, της ομαδικής εμπειρίας και προάγουν τις νέες κινητικές αντιλήψεις.