Κρίσιμα έγγραφα για την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, που παραμένει προσωρινά κρατούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έχει στα χέρια του ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, στο γραφείο του οποίου έχουν διαβιβαστεί οι δικογραφίες τόσο για τα υποβρύχια και τα TOR M1, όσο και κατασχεθέντα στοιχεία από σπίτια κατηγορουμένων. >>>
Για την υπόθεση έχει πλέον οριστεί, λόγω του εξαιρετικά μεγάλου όγκου της δικογραφίας, επίκουρος ανακριτής, ο κ. Σταυρόπουλος, ο οποίος θα συνδράμει τον κ. Μαλλή ώστε εντός τετραμήνου, όπως ορίζει ο νόμος, να έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού και να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη διερεύνηση και των άλλων δύο δικογραφιών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο ανακριτές μελετούν πολύ προσεκτικά τα έγγραφα, που κατασχέθηκαν στο σπίτι και το γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς οι αναλυτικές σημειώσεις που κρατούσε, σαν ημερολόγιο, φέρονται να παρέχουν πολύ σοβαρά και αποκαλυπτικά στοιχεία στην ανάκριση, καθώς, μεταξύ άλλων, φαίνεται να καταρρίπτουν τον ισχυρισμό εμπλεκομένων ότι δεν γνώριζαν τίποτα.
Δικαστικές πηγές τονίζουν ότι το λεγόμενο ημερολόγιο του πρωταγωνιστή της υπόθεσης πρώην υπουργού είναι τεράστιας σημασίας εύρημα, γιατί όσα αναφέρονται σ' αυτό «δένουν» επιπλέον τους κατηγορουμένους. 
Η αξιολόγηση όλου του υλικού που τέθηκε στη διάθεση των δύο ανακριτών εκτιμάται ότι θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις τους, που πιθανότατα θα περιλαμβάνουν και την υποβολή αιτημάτων δικαστικής συνδρομής, αλλά και άρσης τραπεζικού απορρήτου για το άνοιγμα λογαριασμών, ενώ οι διασταυρώσεις των οικονομικών στοιχείων κατηγορουμένων ενδέχεται να οδηγήσουν τους δικαστικούς λειτουργούς σε διατάξεις για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων .
Για την υπόθεση, μέχρι στιγμής , τελεί υπό δέσμευση μόνο το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.