Επίθεση από πέτρες δέχτηκε το πούλμαν του Παναθηναϊκού κατά τη διαδρομή του προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο νοσοκομείου μεταφέρθηκαν οι Περπέρογλου και Σμιθ.
Αναβολή του παιχνιδιού αποφάσισαν από κοινού ΕΣΑΚΕ, ΓΓΑ και Αστυνομία. Κατά την μετακίνηση της προς το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός της Basket League ΟΠΑΠ, η αποστολή του Παναθηναϊκού δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι πέταξαν πέτρες. Πέρα από τις υλικές ζημιές στο πούλμαν τραυματίστηκαν ο Στράτος Περπέρογλου κι ο Στίβεν Σμιθ, που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας για εξετάσεις. Ο διεθνής φόργουορντ χτύπησε στη μύτη, ενώ ο Αμερικανός άσος του “τριφυλλιού” εξετάστηκε για θραύσματα στα μάτια.
Οι “πράσινοι” έφτασαν με μεγάλη καθυστέρηση στο ΣΕΦ (21.05) και χωρίς τους δύο άτυχους παίκτες. Ως αποτέλεσμα αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα, η οποία επιβεβαιώθηκε από τα χείλη του Βασίλη Οικονομίδη.
Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στο πρόσωπο του ελληνικού μπάσκετ, λίγα 24ώρα μετά την απίστευτη επιτυχία του Ολυμπιακού.
Οικονομίδης: “Αναβάλλεται…”
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δήλωσε ότι ο “πρώτος τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αναβάλλεται”. Όπως προκύπτει πρόκειται για μια κοινή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Αστυνομίας και του ΕΣΑΚΕ.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε ότι από το πρωί της Παρασκευής το ζήτημα του τρόπου διεξαγωγής των τελικών της Basket League ΟΠΑΠ θα τεθεί επί τάπητος, προκειμένου τα παιχνίδια να γίνουν υπό τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.
Οι δύο ομάδες, οι παίκτες κι η γραμματεία παράμειναν στη θέση τους για αρκετή ώρα (το ίδιο έκαναν κι οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού που δεν σταμάτησαν λεπτό τα συνθήματα), μέχρι δηλαδή να φτάσει η επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΣΑΚΕ, κάτι που έγινε στις 21.35. Επίσημα η διοργανώτρια αρχή υπογράμμισε ότι: “Αναβάλλεται ο σημερινός πρώτος αγώνας της σειράς των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μετά από απόφαση της Επιτροπής του Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και της Ελληνικής Αστυνομίας”