Σύσκεψη με τα μέλη των επιτροπών αξιολόγησης των δομών έξι υπουργείων είχε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παύλος Αποστολίδης. >>>
Η σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, με την υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης των δομών από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ σύντομα θα καταρτιστεί και η έκθεση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση των οργανικών μονάδων στα υπουργεία θα κυμανθεί σε ποσοστό που προσεγγίζει το 40%.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, εκτός από τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης δομών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα μέλη των επιτροπών αξιολόγησης των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 
Ο κ. Αποστολίδης, αμέσως μετά τη σύσκεψη, δήλωσε ότι «η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης εντάσσεται στις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για να βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας μας. Σημαντικό τμήμα της, είναι η αξιολόγηση των δομών των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων». Πρόσθεσε δε ότι η συνάντηση είχε στόχο την ενημέρωση των νέων επιτροπών αξιολόγησης για τη μεθοδολογία της αξιολόγησης που προηγήθηκε στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Σε ερώτηση για την αξιολόγηση του προσωπικού, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι «επιθυμία μου είναι να δώσουμε τη συνέχεια που χρειάζεται, προκειμένου να μην πέσουμε έξω στα χρονοδιαγράμματα. Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση προσωπικού, είναι κάτι που θα ακολουθήσει την αξιολόγηση των δομών και πολύ φοβάμαι ότι εμείς, ως κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου, δεν έχουμε τον καιρό ούτε καν να το ξεκινήσουμε». 
Στη σύσκεψη, παραβρέθηκαν και οι γενικοί γραμματείς των παραπάνω υπουργείων, καθώς και ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και συντονιστής των επιτροπών αξιολόγησης των δομών των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, Παρασκευάς Νομικός, καθώς και ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας τεχνικής βοήθειας, Πιέρ Λεπτί.