Μέσα σε ένα 24ωρο από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι την Τρίτη  3.500 κεραυνοί… έσκισαν τον ουρανό της Βόρειας Ελλάδας. >>>
«Ήταν ένα από τα πιο ισχυρά μπουρίνια αυτό που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης» δηλώνει στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο δρ. Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας. 

«Μας επηρέασαν καταιγίδες γραμμής λαίλαπας. Είναι ένα είδος ισχυρού μπουρινιού. Εμφανίζεται μερικές φορές το χρόνο στην περιοχή μας. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι οι καταιγίδες διατάσσονται σε μια γραμμή μεγάλου μήκους. Ήταν από τις πιο ισχυρές γραμμές λαίλαπας καταιγίδας αυτό που μας επηρέασε από τις 12 τα ξημερώματα. Οι χθεσινές καταιγίδες αποτελούσαν ένα κινούμενο τείχος καταιγίδων, μήκους 150 χιλιομέτρων. Σάρωσαν την κεντρική και Δυτική Μακεδονία και τουλάχιστον τη μισή Θεσσαλία. Υπήρχαν πολλές ηλεκτρικές εκκενώσεις, έπεσαν εκατοντάδες, χιλιάδες κεραυνοί σε όλο το μήκος της καταιγίδας. Στο νομό Θεσσαλονίκης που επλήγη ιδιαίτερα έπεσαν εκατοντάδες κεραυνοί. Είχαμε συχνούς κεραυνούς, θυελλώδεις ανέμους που έφθασαν τα εννιά και δέκα μποφόρ. Καταρρακτώδης ήταν και η βροχή. Μέσα σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη έπεσαν 24 χιλιοστά βροχής, ενώ κατά μέσο όρο το Μάιο πέφτουν 44 χιλιοστά νερού», διευκρινίζει ο κ. Σιούτας. 
Σύμφωνα με τις προγνώσεις «από το μεσημέρι της Πέμπτης ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες αναμένονται να πλήξουν Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο. Από το βράδυ της Παρασκευής τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ προβλέπεται βελτίωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο» αναφέρει ο κ. Σιούτας.