Είκοσι μέρες μας χωρίζουν από τις κάλπες της 17ης Ιουνίου και η σφοδρή πολιτική σύγκρουση κορυφώνεται. Οι πολιτικοί αρχηγοί ανταλλάσσουν λεκτικά πυρά και προβάλλουν τα διλήμματα της επικείμενης αναμέτρησης, αλλά και >>>
τις προτάσεις τους προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους.

Σκληρά διλήμματα και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις δοκιμάζονται στο τεραίν της προεκλογικής κόντρας υπό τα ανήσυχα βλέμματα των δανειστών μας. Στο επίκεντρο των διαξιφισμών παραμένει το μνημόνιο και τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης την επομένη των εκλογών.
Ο Αντώνης Σαμαράς επαναφέρει το δίλημμα της χαμένης ψήφου, επενδύοντας στη συγκρότηση του πατριωτικού
μετώπου, όπως το έχει χαρακτηρίσει ενώ ανεβάζει τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν πιστεύουν στην Ανάπτυξη, δεν πιστεύουν στην Ευρώπη, προσπαθούν να γυρίσουν τον τόπο πίσω. Και απειλούν να τον σπρώξουν στην καταστροφή. Το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε στην έρημο της ατέλειωτης ύφεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ μας σπρώχνει στην καταστροφή της εξόδου από το ευρώ. Και η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξή μας συσπειρώνει το λαό γύρω της Για να γίνει το άλμα προς τα μπρος: Για να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, παραμένοντας μέσα στην Ευρώπη που κι αυτή αλλάζει».
«Και να ζητήσω απ' όλους όσους διακατέχονται από την ίδια αγωνία, να σχηματίσουμε μέτωπο πατριωτικής ευθύνης και ενότητας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δυνάμεις της διαίρεσης και της εθνικής απομόνωσης».
Ολομέτωπη επίθεση εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας στις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου, όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώνοντας πως ξεπερνούν ακόμη και τους δανειστές της χώρας, σε εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη.
«Την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, οικονομολόγοι και αξιωματούχοι της ΕΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταματήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο οι εξελίξεις όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και παγκοσμίως θα είναι εφιαλτικές, οι εγχώριοι ταλιμπάν των μνημονίων συνεχίζουν την τρομοκράτηση του λαού σε πλήρη υποταγή στα σχέδια της κ. Μέρκελ και του ΔΝΤ».
Διπλό μέτωπο προς τα αριστερά αλλά και προς τα δεξιά ανοίγει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Δεν θέλω τζάμπα μάγκες ... Από τη μια μεριά η ρητορική της Εθνικοφροσύνης και Αντικομουνισμού που μας γυρίζει στο '50 και από την άλλη ένα δήθεν προοδευτικό λόγο».
Στις Κυκλάδες περιόδευσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ο οποίος επιμένει στην ανάγκη για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας χωρίς όμως τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο.
«Η πολιτική των μνημονίων οδήγησε σε ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, σε έξι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από το όριο κάτω από τα όρια της φτώχειας και σε πλήρη ύφεση. Δεν υπάρχει μέλλον με το μνημόνιο των τραπεζιτών», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στη «Real news».
Για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία για το λαό μέχρι το 2013 έχει προειδοποιήσει το ΚΚΕ. « Το να πας κόντρα στο ρεύμα, το να βλέπεις το αύριο που έχει εναλλακτική λύση, είναι το πιο σημαντικό απ' όλα. Ο λαός έχει και χθες και σήμερα και αύριο. Στις 17 του Ιούνη πρέπει να κοιτάξει μπροστά και όχι μόνο το τι θα γίνει στις 18 του Ιούνη».
Σκληρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Δημοκρατική Αριστερά κάνοντας λόγο για «πλειάδα στελεχών» της Κουμουνδούρου που επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή. Ο Φώτης Κουβέλης περιέγραψε στη ΝΕΤ τις προϋποθέσεις συμμετοχής του σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. «Θα ζητήσω έγγραφες δεσμεύσεις από όσους θα συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση».