Με άκρως… βρετανικό καιρό, η Ελλάδα παρέδωσε την ολυμπιακή φλόγα στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η οποία ξεκινά το παγκόσμιο ταξίδι της για τη βρετανική μητρόπολη. Η σεμνή αλλά και ταυτόχρονα επιβλητική τελετή έγινε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Παρόντες στο Καλλιμάρμαρο ήταν επίσης ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων της Βρετανίας, Χιού Ρόμπερτσον, ο σούπερ σταρ του βρετανικού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ, καθώς επίσης και πολλά αθλητικά στελέχη από τη χώρα μας, όπως και εκατοντάδες εθελοντές.
Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι ήταν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και ο Κινέζος Λι Νινγκ, ο οποίος είχε ανάψει το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.
Η ολυμπιακή φλόγα παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο στην πριγκίπισσα Άννα, που συνοδευόταν από πέντε νεαρά παιδιά από τη Μεγάλη Βρετανία.
Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και αύριο θα μεταφερθεί με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος στη στρατιωτική βάση Κούλντροουζ στην Κορνουάλη, απ’ όπου θα ξεκινήσει και η λαμπαδηδρομία επί βρετανικού εδάφους.