«Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει» λέει η γνωστή παροιμία την οποία και ακολούθησαν μαθητές από 15 δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν >>>
στους α΄ διασχολικούς αγώνες ρητορικής τέχνης.
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης, τα Ελγίνεια Μάρμαρα, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και όλα τα μουσεία της χώρας, η συμπεριφορά των Ελλήνων προς τα μνημεία και τις αρχαιότητες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των διαγωνιζομένων για τον πολιτισμό. 
Ο… έξυπνος χειρισμός της γλώσσας, ο μεστός λόγος των ολιγόλεπτων αγορεύσεων, ο ουσιώδης τρόπος που αντέκρουαν οι μαθητές τα επιχειρήματα σε ρόλους «κυβέρνησης» – «αντιπολίτευσης» έπεισαν κριτές και κοινό χαρίζοντας στα μέλη της «κυβέρνησης», που αντιπροσώπευε η μαθητική ομάδα τα «Σταράκια», το 1ο βραβείο διττών λόγων στους Α΄ διασχολικούς αγώνες. Τα «Σταράκια» συγκρότησαν οι μαθήτριες: Κυριακή Διόλατζη, Κατερίνα Καραμουσαλίδου και Νικολέτα Μπακόλα. 
Το 2ο βραβείο διττών λόγων απονεμήθηκε στην ομάδα «Δίκαιος Αγώνας»: Αλίκη Στογιάννου, Σπυριδούλα Παπαευαγγέλου και Στέφανος Καραμπέρας. 
Καλύτεροι ομιλητές των διττών λόγων με βάση την ατομική τους βαθμολογία αναδείχθηκαν οι: Νικόλαος Μπλούνας, Παναγιώτης Ποδιώτης και Ιωάννης Καζάκος. 
Τη διοργάνωση των αγώνων της ρητορικής τέχνης διοργάνωσε το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.